La diversitat funcional i el cinema es tornen a trobar a l’onzena edició de l’Inclús 

Peces audiovisuals accessibles d’onze països diferents es projectaran del 27 de novembre al 4 de desembre a Barcelona


Inclús, Festival Internacional de Cinema i Discapacitat de Barcelona torna en la seva onzena edició apostant per l’audiovisual amb la diversitat funcional com a eix central. Del 27 de novembre al 4 de desembre, al CaixaForum de Barcelona, es projectaran 31 peces audiovisuals que han estat seleccionades d’entre 280 peces rebudes de 49 països. Totes les peces han estat adaptades per a persones amb discapacitat auditiva i visual, íntegrament, i comptaran amb la presència d’intèrprets de llengua de signes. Com a novetat d’aquesta nova edició, el festival oferirà la projecció de quatre curts en la categoria de Secció Rel, especialment pensada per fer accessible a totes les audiències quatre produccions catalanes.

El festival de cinema Inclús va néixer l’any 2016 amb l’objectiu de promoure obres audiovisuals sobre la temàtica de diversitat funcional i donar a conèixer la realitat de les persones amb discapacitat des d’un punt de vista diferent. Va ser una iniciativa de l’Associació Inclús i és organitzada per la productora Fish Muvi, centrada en el gènere documental en l’àmbit social, i en l’accessibilitat audiovisual.

L’edició del 2023 comptarà amb 31 peces audiovisuals internacionals accessibles, tant documentals com llargmetratges i curtmetratges de ficció, d’onze països diferents com Austràlia, Estats Units, França, Iran, Països Baixos, Colòmbia o Espanya. 
 
El film encarregat d’inaugurar aquesta 11a edició del festival és el documental obert Mentre siguis tu de Claudia Pinto sobre l’alzheimer que pateix l’actriu catalana Carme Elias. La vida de Brianeitor d’Álvaro Longoria clourà el certamen amb una història de superació, la de Brian, actor de Campeonex, i com s’ha convertit en fenomen mundial a les xarxes socials. 

Paral·lelament al concurs audiovisual, el festival programa activitats adreçades a públics infantils i familiars. El taller Zero Waste, dona una segona vida a les banderoles d’Inclús; el festival també ofereix una sessió de cinema en família oberta a tothom però amb una sensibilitat específica a les necessitats de les persones amb Trastorn de l’Espectre Autista amb Cinema Blau Teens; i el taller infantil Què et recorda aquesta olor?, que té per objectiu treballar la memòria olfactiva a través de diferents essències que poden relacionar-se amb vivències personals de les persones que hi participen. 

Amb l’objectiu de conscienciar al màxim públic possible, com ja és habitual, el festival combinarà les projeccions presencials amb la programació emesa per televisió.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article