El SEPC convoca una vaga feminista a secundària i universitats el pròxim 14 de desembre

El sindicat condemna els “nombrosos casos d’assetjament psicològic, físic, sexual i laboral per part de professors”


El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha convocat una vaga feminista pel pròxim 14 de desembre, que inclou l’alumnat d’instituts i universitats.

El sindicat ha fet una crida a la vaga per condemnar “els nombrosos casos d’assetjament psicològic, físic, sexual i laboral per part de professors cap a alumnes” que perpetua, segons asseguren, “una violència que no és aïllada, sinó estructural”, tal com ha explicat la portaveu nacional del sindicat, Júlia Portet, en una atenció als mitjans davant del Departament d’Educació.

A banda de l’anunci de vaga, el SEPC ha presentat la campanya ‘Construïm la Coeducació’, que té com a objectiu construir aules feministes que puguin “confrontar el patriarcat des de dins”, tal com ha expressat Portet.

Segons la portaveu del SEPC, en els darrers mesos han sortit a la llum diferents casos d’assetjament en centres educatius que conformen una violència que, “juntament amb un sistema impregnat de lògiques patriarcals, dona peu a reproduir el mateix sistema fora les aules”. El sindicat lamenta que això passi en un “agent socialitzador tan important” com són les aules, i per això han fet una crida a la mobilització.

“Cridem a alterar la normalitat als nostres campus, universitats i centres educatius, però també als carrers”, ha agregat Portet, que també ha insistit que el sindicat no s’aturarà “fins a fer fora a tots els agressors dels centres educatius” i aconseguir que “la por canviï de bàndol”.

D’altra banda, la portaveu ha carregat contra les institucions i ha assegurat que “són incapaces” de mostrar els seus protocols com a “eines efectives”. “No actuen i si ho fan és per mantenir el seu prestigi i no per la voluntat de protegir les estudiants”, s’ha queixat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article