Un 43% de les persones que viuen al carrer a Barcelona no tenen ningú amb qui comptar

Arrels impulsa la campanya #AlgúAmbQuiComptar per sensibilitzar la ciutadania i apel·lar a l’empatia


Quatre de cada deu persones que viuen al carrer a Barcelona no tenen ningú amb qui comptar. Així es desprèn de l’enquesta a 1.200 persones sense llar que Arrels Fundació ha dut a terme enguany, i que manifesta que aquesta problemàtica s’intensifica entre les persones d’origen extracomunitari. L’entitat ho explica amb la campanya #AlgúAmbQuiComptar, que vol engrescar la ciutadania per canviar la mirada i implicar-se amb petits gestos vers els seus veïns i veïnes que viuen a carrer.

I és que, com ha pogut comprovar l’entitat a través de l’enquesta, com més temps fa que la persona viu al carrer, més possibilitats hi ha que puguin comptar amb alguna mena de suport. Segons l’enquesta, un 67% de les dones i un 54% dels homes en situació de sensellarisme tenen alguna persona que les ajuda. En la majoria dels casos es tracta d’amistats (64%), i en un 27% dels casos aquest paper el fa la família.

La ciutadania pot ser #AlgúAmbQuiComptar

Alhora, Arrels destaca que el 20% de les persones sensellar compten amb el suport de veïns, veïnes, comerciants i botiguers del barri on viuen a la intempèrie. Per això, l’entitat posa en marxa la campanya #AlgúAmbQuiComptar, que té l’objectiu de sensibilitzar la població i implicar la ciutadania per ser agents de canvi.

La campanya ens apropa tres testimonis que acompanyen des d’Arrels i que han aconseguit el suport de persones del seu entorn: en Manuel, en Sebastien i l’Alfredo; tres persones que, tot i que ara tenen allotjament estable, tornen molt sovint al barri on vivien al carrer, perquè han generat una xarxa de suport i se’n senten part. “El Manuel és una persona molt estimada i coneguda al barri. Sempre està disposat a donar un cop de mà”, comenta l’Angie, que fa quaranta-cinc anys que treballa en una parada de roba del mercat de la Barceloneta, on ell va passar deu anys als carrer. 

Tots tres són conscients de la importància de comptar amb l’empatia i suport de botiguers, veïns i veïnes per tirar endavant. “Aquesta relació tan senzilla i quotidiana s’ha construït a base de petits gestos que poden ser importants per a una persona sense llar”, apunten des d’Arrels, que a través de la campanya conviden a la ciutadania a fer, també, petits però importants gestos. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article