Arrels busca 500 voluntàries per comptar les persones que viuen al carrer a Barcelona

L’acció es farà la nit del 13 de desembre i servirà per “dimensionar la problemàtica”


Arrels Fundació busca 500 persones voluntàries per sortir la nit de dimecres 13 de desembre a caminar pels carrers de Barcelona a detectar i comptar les persones que dormen al ras. Des de l’entitat apunten que l’acció servirà per dimensionar la problemàtica i conèixer quines polítiques i recursos calen, però també per apropar bona part de la ciutadania als veïns i veïnes que viuen al carrer als seus barris.

El recompte es durà a terme durant la nit, en dues franges horàries: als barris més allunyats del centre es farà entre les 22 i les 00 hores, mentre que als més cèntrics serà entre les 00 hores i les dues de la matinada.

La idea és que les voluntàries puguin recórrer les zones per on elles mateixes viuen per saber si al seu barri hi ha persones vivint al carrer. “Això és un primer pas perquè més endavant, si vols, t’acostis a les persones, les saludis i estableixis vincles amb elles”, apunten des d’Arrels.

Per participar al recompte no cal tenir experiència prèvia, però sí que cal ser major de 18 anys; tenir disponibilitat la nit del 13 de desembre en les franges horàries indicades; tenir capacitat física per fer el recorregut a peu i portar calçat còmode; i tenir un dispositiu mòbil amb connexió a internet i la bateria carregada.

Totes les persones que s’apuntin com a voluntàries rebran al seu correu electrònic unes instruccions i un vídeo formatiu que detalla l’acció, però des de l’entitat ja avancen que sortiran en parelles i cada grup tindrà un mala amb la zona delimitada que haurà de recórrer. Remarquen que es tracta d’una sortida per comptar i que, per tant, no cal acostar-se molt a la persona ni despertar-la. 

El juny de 2022, des d’Arrels Fundació es van detectar un total de 1.231 persones dormint al carrer a Barcelona, una xifra superior a la del recompte de l’any anterior, quan es van detectar 1.064 persones sense llar.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article