El govern espanyol reformarà el reglament d’estrangeria per simplificar tràmits i incorporar el permís únic

La ministra Saiz trasllada a les comunitats la necessitat de treballar conjuntament davant l’arribada de migrants


El govern espanyol reformarà el reglament d’estrangeria per simplificar tràmits i fer la transposició de dues normatives europees aprovades sota la presidència espanyola. La primera és a la del permís únic, que incorpora el permís combinat de treball i de residència, i la segona és la de residència de llarga durada, que millora els drets d’aquests residents i dels seus familiars. Aquesta reforma està prevista per al primer semestre del 2024. Ho ha anunciat la ministra d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, Elma Saiz, que ha presidit aquest dijous la Conferència Sectorial amb les comunitats, a qui ha traslladat la necessitat de treballar conjuntament davant l’arribada de migrants.

“El fenomen migratori requereix d’una visió d’estat, d’un compromís comú entre administracions i d’un exercici de solidaritat interterritorial”, ha indicat Saiz, que ha agraït a les autonomies, als ajuntaments i a altres ministeris i entitats socials la col·laboració que han prestat per abordar les arribades de persones migrants.

La ministra ha anunciat que la conferència sectorial tindrà a partir d’ara caràcter bianual, i la propera serà el mes de març vinent. Per part de Catalunya, han assistit a la trobada la secretària d’Infància, Adolescència i Joventut, Núria Valls, i la directora general de Migracions, Eunice Romero.

Una de les conclusions de la sessió de treball ha estat la creació d’un grup de treball tècnic per compartir informació sobre la gestió que cada administració fa durant la fase d’acollida de les persones migrants i fomentar més elements de planificació. Saiz ha apel·lat a la necessitat de treballar junts amb solidaritat i generositat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article