Neix un servei especialitzat en l’atenció de violències digitals

Es posarà en marxa en els propers mesos i s’unirà al Servei d’Intervenció en Crisi, que opera des de finals del 2023


La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha anunciat aquest dijous que el departament posarà en marxa en els propers mesos un servei d’intervenció especialitzat en violències digitals amb l’objectiu de donar cobertura a l’atenció de totes les violències masclistes. El servei intervindrà tant en els casos on les violències digitals es donen específicament a les xarxes socials com aquells en què aquestes s’uneixen a la violència viscuda dins de la parella o en l’àmbit laboral, entre d’altres. Aquest nou servei s’uneix al que ja opera des de finals del 2023, el Servei d’Intervenció en Crisi, el qual ofereix atenció les 24 hores del dia i té capacitat de desplaçament per tot el territori.

En relació amb el servei d’atenció especialitzat en violències digitals, Verge ha apuntat que l’objectiu és donar acompanyament i oferir atenció a les dones que pateixen aquest tipus de violència i, en concret, a determinats col·lectius com les dones que juguen a jocs en línia.

La titular d’Igualtat també ha detallat que des de finals del 2023 ja funciona el Servei d’Intervenció en Crisi (SIC), el qual ofereix atenció especialitzada a tot el territori les 24 hores i els 365 dies de l’any. El servei disposa d’un equip de psicòlogues amb capacitat de desplaçar-se a qualsevol municipi un cop es dona l’avís, que es pot activar amb una trucada al telèfon 900 900 120 o per part de diversos agents com els serveis especialitzats en violències masclistes (SIE i SIAD), cossos policials, serveis territorials, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) o altres professionals de la salut acordats en el protocol de salut o responsables municipals, com els ajuntaments.

Tal com ha assenyalat Verge, el servei es pot activar en el moment en què s’ha produït una agressió sexual o una situació de violència masclista, però també en el moment “en què surt el trauma”, ha explicat. “Moltes dones bloquegen el record i de sobte una conversa o olor, recorden aquell moment i és aleshores quan necessiten l’atenció”, ha apuntat. La consellera ha detallat que el servei es podrà desplaçar in situ tant a la llar de la dona o en un espai que es consideri “segur”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article