Junts acorda amb el Govern espanyol la transferència de les competències en immigració

Es plasmarà en una llei orgànica i es farà efectiu a través de l’article 150.2


Les competències en immigració passaran a ser competència de la Generalitat. Això després que Junts hagi pactat el traspàs amb el Govern espanyol a canvi de l’abstenció d’aquest partit per aprovar els decrets anticrisi presentats per l’executiu espanyol, i que aquest dimecres s’han aprovat al Congrés.

L’acord entre Junts i el govern espanyol per a la transferència de les competències d’immigració a la Generalitat de Catalunya es plasmarà en una llei orgànica i es farà efectiu a través de l’article 150.2 de la Constitució. Així ho han apuntat aquest dijous la vicepresidenta primera del govern espanyol, María Jesús Montero, i el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, que han recordat que serà un traspàs plenament constitucional que caldrà acabar de perfilar al Congrés dels Diputats. Bolaños s’ha posat en contacte aquest dijous al matí amb el govern de Pere Aragonès, per “veure quin és l’abast del que hem pactat”.

En declaracions als mitjans, la vicepresidenta Montero ha apuntat que encara és d’hora per conèixer tots els detalls de la transferència. “Només fa 12 hores que hem arribat a aquest acord i això ho haurem de desenvolupar a través d’una llei orgànica”, ha dit, “que s’haurà de tramitar al Congrés”, i per tant “hi ha molt a dialogar”.

Bolaños també ha recordat, en una entrevista a TVE, que aquesta transferència es farà a l’empara de la Constitució i específicament de l’article 150.2.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article