Drets Socials augmenta un 41% la convocatòria de subvencions del 2024 

Per primera vegada unifica els ajuts COSPE amb els que tenen càrrec a l’assignació tributària del 0,7% de l’IRPF


Drets Socials ha destinat 95,6 milions d’euros a la convocatòria ordinària de subvencions a projectes i activitats socials de les entitats per a aquest 2024. Es tracta d’un 41% més que en l’exercici anterior. Per primera vegada, el departament ha unificat els ajuts per a la convocatòria ordinària de subvencions a projectes i entitats (COSPE) amb els que s’atorguen a programes amb càrrec a l’assignació tributària del 0,7% de l’IRPF.

També s’han avançat els terminis per facilitar la tasca d’entitats i empreses del tercer sector perquè sàpiguen entre els mesos de març i abril els imports atorgats.

La unificació de les ajudes pretén millorar l’eficiència dels recursos públics, tant en el procés de tramitació com en l’impacte de les actuacions. Per això, la nova ordre de bases homogeneïtza la normativa de les antigues subvencions, millora la definició de les activitats susceptibles de rebre una ajuda, racionalitza l’arquitectura de les línies de subvenció i les ordena en quatre grans categories.

Aquestes són: projectes experimentals d’atenció a persones en l’àmbit social; foment d’activitats i projectes ordinaris d’entitats socials; foment de serveis prestats per entitats federatives de segon i tercer ordre i inversions de construcció, remodelació o equipament d’establiments de serveis socials inclosos en la Xarxa de Serveis Socials d’Atenció Pública, en la Xarxa Catalana d’Instal·lacions Juvenils o en la Xarxa de Punts Òmnia.

Entre els projectes que poden rebre suports hi ha els d’entitats que actuen en àmbits diversos com el de la inclusió social, l’atenció a la infància o l’adolescència en risc; la cura de persones amb dependència, discapacitat o amb problemàtiques socials derivades de malaltia mental; addiccions o altres malaltes: l’acció comunitària o l’educació en el lleure, entre d’altres.

L’any passat es van atorgar un total de 67,9 milions d’euros, sumant els imports destinats a la convocatòria de la COSPE i a la provinent de l’IRPF. Enguany, l’aportació d’aquests fons creix un 14%, fins als 77,3 milions d’euros, al que cal sumar 6,5 milions d’euros dels fons de la Generalitat provinents del benefici de les loteries pròpies i 11,78 milions d’euros euros procedents dels fons aportats per l’Estat destinats a la dependència. D’aquesta manera, el Drets Socials destina un total de 95,6 milions d’euros a la convocatòria de subvencions d’aquest 2024, un 41% més que l’any passat.

Les sol·licituds poden presentar-se fins el 29 de gener a les 15.00 hores. El departament ha facilitat una guia de projectes sobre les ajudes. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article