FEDAIA exigeix als ajuntaments que compleixin amb l’obligació de facilitar l’empadronament

L’organització avisa que posar traves a famílies estrangeres atempta contra drets fonamentals i contravé la llei


La Federació d’Entitats d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (FEDAIA) exigeix als ajuntaments que apliquin la llei i compleixin amb l’obligació de facilitar l’empadronament a totes les persones que ho sol·licitin independentment de la seva procedència.

L’organització fa així un toc d’alerta davant les últimes informacions relatives a les dificultats que troben famílies i persones estrangeres per fer aquest tràmit, i recorda que el padró permet l’accés a serveis bàsics com l’escolarització, la sanitat universal o els serveis bàsics. Per tot plegat, adverteix que “dilatar la seva tramitació o posar traves perquè aquestes persones puguin disposar d’aquest document és atemptar contra drets fonamentals que afecten a persones indefenses”.

Impedir que puguin accedir a tots aquests serveis, assenyala FEDAIA, és contravenir la Convenció dels Drets dels Infants de les Nacions Unides, “on queda clar el compromís de les administracions per garantir l’assistència sanitària i l’escolarització de la infància i l’adolescència”.

Per això exigeixen a totes les administracions i als ajuntaments que estan fent aquestes pràctiques que apliquin “estrictament” la llei en la garantia de drets de totes les persones. “Instem als responsables polítics a prendre les mesures per revertir aquestes situacions i a complir amb la llei i els principis democràtics i de justícia social que formen part del nostre marc de convivència”, conclouen en el comunicat.

El missatge de FEDAIA arriba després que el Govern espanyol, el català i la Sindicatura de Greuges, entre altres, hagin demanat explicacions a l’Ajuntament de Ripoll per la gestió del padró arran de les informacions publicades per El Periódico, on es denuncia que aquest consistori està denegant el padró a persones migrants. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article