Els joves que no estudien ni treballen de les zones rurals tenen més difícil revertir la seva situació

Un estudi de la Universitat de Girona detecta que els plans d’ocupació són molt rígids i no contemplen la singularitat dels territoris


Un estudi en el qual ha participat la Universitat de Girona (UdG) constata que els joves d’entre 25 i 29 anys que ni estudien ni treballen de les zones rurals ho tenen més difícil per revertir aquesta situació. L’estudi ha detectat que el 60% d’aquests joves no han rebut cap contacte per part de les oficines de l’atur durant els primers sis mesos. Òscar Prieto, professor de la UdG i un dels responsables de la recerca, ha explicat que els plans d’ocupació i formació són molt rígids i no contemplen la singularitat d’aquests territoris. Es tracta d’un estudi realitzat entre diferents universitats europees i a Catalunya hi ha participat una cinquantena de persones, entre tècnics i joves del Pallars.

L’objectiu era conèixer el rol i suport que tenen els joves dels serveis públics d’ocupació. Els que se senten acompanyats i amb un suport d’aquests serveis “són una minoria”, ha destacat Prieto durant la presentació de l’estudi a Tremp.

Els joves que han participat han indicat que l’acompanyament de les oficines d’ocupació hauria de ser més personalitzat. L’estudi ha detectat també que en els darrers tres anys el nombre d’estudiants i cursos de formació han disminuït. Prieto ha parlat com a possible conseqüència “un marc normatiu poc flexible”.

La recerca forma part del projecte Track-in, el qual pretén augmentar la capacitat d’avaluació dels efectes de les iniciatives d’ocupació per a joves que ni estudien ni treballen en zones rurals mitjançant l’avaluació d’impacte de programes que puguin ser replicats a nivell transnacional, a més de promoure l’avaluació de l’impacte de les polítiques en la seva aplicació al territori.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article