L’empresa encarregada del menjador a 42 bressols de Barcelona té “dificultats” per mantenir el servei

L’Ajuntament inicia un procediment d’urgència per garantir l’alimentació als centres afectats


L’empresa Comer Bien, encarregada del menjador a 42 escoles bressol de Barcelona, ha comunicat a l’Ajuntament de Barcelona que té “dificultats” per continuar prestant el servei en les condicions que requereix el contracte, segons ha avançat El Periódico.

Davant d’aquesta situació, el consistori ha iniciat gestions per resoldre el problema i ha asseverat que garantirà “en tot moment” el servei d’alimentació als centres afectats. En concret, l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona, encarregat de la gestió de les escoles bressol municipals, ha engegat un procediment d’urgència per garantir el servei de menjador als centres afectats.

De fet, fonts del consistori han anunciat que s’ha repartit entre quatre empreses el càtering de les 42 escoles bressol que fins ara atenia la firma Comer Bien, que ha comunicat al consistori dificultats per mantenir el servei. En concret, la firma Ausulan assumirà els menjadors de setze escoles, Servei Àpats se’n quedarà tretze, la firma Set i Tria n’assumirà sis i Cuina i gestió s’encarregarà de set.

Les mateixes fonts han indicat que el personal que treballa a Comer Bien no ha deixat de prestar el servei. D’altra banda, les direccions de les escoles que es troben en aquesta situació estan autoritzades “de manera excepcional” a fer servir recursos econòmics propis per comprar aliments en els centres on faci falta fins que se solucioni el problema.

La presidenta de l’Associació de Famílies i Alumnes (AFA) d’un dels centres afectats ha confirmat que al novembre les direccions els van avisar que les cuineres no estaven cobrant a temps. Les associacions de la quarantena d’escoles es van posar d’acord i van fer arribar un escrit a l’IMEB exposant la problemàtica. La situació es va solucionar temporalment i les cuineres van començar a cobrar de nou, tot i que expliquen que a través de l’IMEB.

L’empresa ha entrat en concurs de creditors i hauria deixat de pagar també als proveïdors. De fet, les famílies alerten que ja ha hi ha algun centre amb problemes d’abastiment aquesta setmana. És per això que l’IMEB ha autoritzat excepcionalment l’ús dels recursos de les bressol per comprar aliments.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article