El Sindicat de Llogateres acusa el Govern espanyol de voler publicar un “índex ‘fake’” en la regulació dels lloguers

L’organització demana un topall que permeti abaixar els preus i que sigui una eina senzilla


El Sindicat de Llogateres tem que l’índex de preus que el Ministeri de l’Habitatge ha de publicar aquest mes per a la regulació dels lloguers estigui dissenyat per “boicotejar” la pròpia llei. “No ens podem permetre l’aprovació d’un índex fake, dissenyat expressament perquè no abaixi els lloguers”, alerta el sindicat. El seu portaveu, Enric Aragonès, ha demanat un índex senzill i que permeti abaixar els preus.

Aquest índex, que fixarà el topall dels preus per als habitatges que entrin al mercat de lloguer i fins on han de baixar els pisos de grans tenidors, és una de les peces principals que falta definir en la regulació, que es preveu que entri en vigor pròximament en espera que els governs català i espanyol en tanquin els detalls. 

L’organització explica en un comunicat que han intentat contactar amb el Ministeri de l’Habitatge per conèixer els detalls del funcionament de l’índex de preus, però que s’hi han trobat un “hermetisme màxim”, que interpreten “com a un silenci per aprovar per la porta del darrere un índex que sigui del tot inútil per al seu propòsit inicial: abaixar els lloguers”. El sindicat retreu als responsables polítics del PSOE “una històrica complicitat” amb la patronal immobiliària.

El Sindicat de Llogateres assenyala que la comunicació amb el Departament de Territori és “més fluïda”, però es mostra preocupat perquè la consellera Ester Capella “pugui acceptar un índex proposat per l’executiu espanyol que no servirà per abaixar preus”, ja que considera que “està renunciant a forçar una negociació per evitar un índex fake”.

En declaracions als mitjans de comunicació, Enric Aragonès ha advertit que, amb l’índex amb què treballa el Govern espanyol, pocs pisos estaran per sobre del topall i no s’aconseguirà que els preus baixin.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article