Tancat el conveni que permetrà traspasar la gestió de l’ingrés mínim vital a la Generalitat 

Es crearà una finestra única per tramitar aquesta prestació conjuntament amb la renda garantida de ciutadania


Catalunya està més a prop de poder gestionar l’ingrés mínim vital (IMV). Aquest dijous, el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, i la ministra d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions del Govern espanyol, Elma Saiz, han tancat el conveni que concreta el traspàs d’aquesta prestació que es va posar en marxa arran de la pandèmia.

La tramitació començarà en els propers dies i el Govern ja treballa per crear una finestreta única per gestionar aquesta prestació de forma conjunta amb la renda garantida de ciutadania (RGC). 

Durant la trobada amb la ministra, celebrada aquest dijous a la seu de Drets Socials, Campuzano ha aprofitat per tornar a demanar una prestació universal per a la criança dels fills. A més, el conseller ha apostat per compartir la informació al voltant dels joves migrats sols i ha advocat per la corresponsabilitat de la resta de l’Estat per atendre’ls amb garanties. Així, ha reclamat més recursos per impulsar les polítiques d’acollida necessàries.

El traspàs de la gestió de l’IMV és una demanda que el Govern va plantejar des de la posada en marxa de la prestació i que el president Pere Aragonès va acordar amb el president de l’Estat, Pedro Sánchez a finals de l’any passat.

Segons ha avançat el departament de Drets Socials, ja s’està treballant conjuntament amb les conselleries de Presidència i Treball per dissenyar el nou model de gestió, amb l’objectiu de crear una finestreta única en la qual es puguin gestionar l’IMV i la Renda Garantida de Ciutadania.

Això permetrà permetrà simplificar tràmits, millorar en eficàcia i arribar a més persones, sobretot a famílies amb fills, segons ha destacat la conselleria de Campuzano. El model de finestreta única és una demanada que les entitats del tercer sector fa anys que reclamen. 

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article