S’impulsa una nova estratègia per donar més finançament i estabilitat al lleure educatiu

Es crearà un consell consultiu que plantejarà polítiques per assegurar la viabilitat del sector


El Consell Executiu ha aprovat aquest dimarts la creació de l’Estratègia de Reconeixement del Lleure Educatiu a Catalunya, que permetrà que aquest sector tingui més finançament, estabilitat, visibilitat i inclusió social. L’objectiu és també que caus, esplais i colònies puguin estendre la seva oferta a tot el país amb una visió a llarg termini. En concret, l’acord del Govern preveu que la Direcció General de Joventut, conjuntament amb les entitats del lleure educatiu i les entitats municipalistes, creïn el Consell Consultiu del Lleure Educatiu per tal d’identificar les problemàtiques i plantejar polítiques a mitjà i llarg termini per assegurar la viabilitat del sector a través de recursos i mitjans materials, humans i econòmics.

Entre les mesures que recollirà l’estratègia hi ha d’haver l’impuls d’esplais i agrupaments als territoris de Catalunya on n’hi hagi menys; l’augment de les subvencions a les entitats i federacions; l’adopció de noves mesures que garanteixin la convivència i permanència de les activitats de lleure tant a la natura com a l’espai públic de barris i municipis; més visibilització i reconeixement de la tasca i trajectòria històrica dels moviments del sector, i l’adopció de mesures per garantir la inclusió i la igualtat de participació en el lleure educatiu.

Aquestes accions estan inspirades en el Pla Nacional de Joventut de Catalunya 2030, que situa l’educació en el lleure com a eina fonamental per al desenvolupament d’infants i joves i per a l’adquisició de competències, coneixements i aptituds.

A més, l’acord de Govern aprovat aquest dimarts també incorpora les recomanacions del Síndic de Greuges, que en el seu informe sobre el dret al lleure educatiu i a les sortides i colònies escolars manifestava la necessitat que el Govern promogui el reconeixement del valor educatiu del lleure i constatava la importància estratègica d’aquest àmbit per fomentar la inclusió i la cohesió socials.

Es crearà, a més, una comissió interdepartamental, que estarà formada per representants de tots els departaments de la Generalitat implicats en el lleure educatiu per garantir una major coordinació. En la mateixa línia, aquesta comissió ha de fer una avaluació i seguiment dels resultats i establir un pressupost ampli per implementar l’estratègia.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article