El pressupost d’Educació inclou 2.280 noves dotacions de personal, amb 399 per a l’escola inclusiva

67 milions seran per consolidar la gratuïtat de l’I2 i 70 per finançar l’escolarització d’alumnat vulnerable


El pressupost del Departament d’Educació és de 7.508 milions d’euros, un 10% més que l’any passat, segons el projecte aprovat aquest dimecres pel Govern. Part d’aquests serviran per incorporar 2.280 dotacions de personal, de les quals 399 seran per a l’escola inclusiva. Amb aquest increment es preveu arribar a les 99.392 dotacions en l’àmbit educatiu, de les quals 87.553 són docents. També es preveuen 67 milions per consolidar la gratuïtat de l’I2 i 70 per finançar l’escolarització d’alumnat vulnerable.

Pel que fa al Departament de Recerca i Universitats, compta amb un pressupost de 1.682 milions (6,5% més). Dels 1.246 només d’universitats, 1.091 són per finançar les públiques, 55 per obres en equipaments i 12 per seguir reduint preus públics.

Si se sumen tots els recursos destinats a l’àmbit educatiu en el pressupost, s’assoleix la xifra de 8.703 milions d’euros. D’aquests, 6.739 són per a l’educació general, 1.246 per a la universitària, 245 per a beques i ajuts i 233 per a altres àmbits.

Educació ha traslladat que les prioritats en aquest àmbit són reforçar el sistema inclusiu, garantir la gratuïtat progressiva de la primera etapa d’educació infantil, desplegar el pacte contra la segregació, donar continuïtat a la reducció de preus públics universitaris i millorar el finançament de les universitats públiques, entre d’altres.

Més professors universitaris

En l’àmbit universitari, els 1.091 milions d’euros per finançar les universitats públiques contemplen una partida de 25 milions per al pla de xoc per crear places de professorat a temps complet i contractar personal tècnic.

En les polítiques de recerca, desenvolupament i innovació, el projecte preveu 1.001 milions d’euros. Del total, 30 són per al desplegament de la llei de la ciència, que inclou el Pla universitari en recerca d’excel·lència. Hi ha 195 milions per consolidar l’arc científic de recerca i les infraestructures de coneixement i 42 per al programa ICREA per a l’atracció de talent. El departament ha dit que les prioritats són consolidar el sistema dels centres de recerca i promocionar la seva sostenibilitat, fomentar l’excel·lència del sistema i col·laborar amb el sector privat en projectes innovadors o estratègics, entre d’altres.

Un altre àmbit del món educatiu és el de la formació professional, on, juntament amb l’ocupació, s’hi destinen 895 milions d’euros. D’aquests, el projecte incorpora 187 per  promoure l’ocupació dels col·lectius amb més dificultats d’inserció i 69 per a reforçar la formació contínua.

Pel que fa a les inversions, hi ha 30,1 milions per a reformes, adequacions i millores en centres docents. La inversió conjunta en Educació és de 178 milions d’euros.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article