Cinc escoles tallaran el trànsit de Badalona aquest divendres per exigir millores en la seguretat dels seus entorns

Les famílies denuncien que els vehicles provoquen inseguretat viària i contaminació als voltants dels centres


Les escoles públiques Progrés, Badalona Port, Gitanjali, Jungfrau i Ventós Mir de la zona 4 de Badalona han fet una crida per tallar el trànsit als entorns escolars aquest divendres 1 de març a la tarda per protestar contra la inseguretat viària i la contaminació atmosfèrica i acústica provocades pel trànsit al voltant dels centres. L’acció ha sigut organitzada per associacions de famílies i s’emmarca dins la iniciativa ‘Revolta Escolar’.

Aquest tall simultani pretén conscienciar sobre la necessitat de reduir la presència de vehicles en els entorns escolars. Les famílies volen mostrar com podria ser un entorn escolar pacificat, sense la presència de vehicles, i com així millora la percepció de seguretat i es generen zones de joc espontani.

Denuncien l’impacte de la contaminació i el soroll del trànsit en la salut dels infants. “No prendre mesures per reduir-ne l’efecte equival a negar-los el dret a un entorn segur i saludable, posant en risc el seu benestar i desenvolupament”, afirmen les associacions que lideren la protesta. Exigeixen un canvi real en el model i polítiques de mobilitat urbana, on la veu dels infants tingui un paper protagonista i reclamem a l’Ajuntament de Badalona una reunió de caràcter urgent per parlar de les seves demandes.

L’escola Badalona Port reclama mesures efectives per reduir la velocitat al Carrer d’Indústria, passos de vianants elevats davant de l’escola i una regulació de les zones d’aparcament durant les hores d’entrada i sortida. L’escola Gitanjali proposa el desplaçament de la parada d’autobús de l’Avinguda de Martí Pujol, establir una zona de prioritat invertida, amb la creació d’un carril bici i l’ampliació de voreres. També demana un canvi de sentit de circulació al Carrer de Marina. L’escola Jungfrau sol·licita mesures per reduir el trànsit de camions de gran tonatge que descarreguen i maniobren a les hores d’entrada i sortida, a més d’una regulació de l’aparcament irregular.

Per la seva banda, l’escola Progrés insta a un canvi de model de mobilitat amb la pacificació del Carrer d’Indústria i a una revisió de la senyalització vertical i horitzontal. També demana un control actiu de les infraccions i l’activació efectiva dels camins escolars. Per últim, l’escola Ventós Mir demana una pacificació del trànsit integral per garantir la seguretat dels desplaçaments durant tot l’horari lectiu.

Aquesta acció s’emmarca dins la iniciativa ‘Revolta Escolar’, que treballa per la transformació dels entorns escolars amb reivindicacions com la pacificació del trànsit, la millora dels accessos a les escoles o l’ampliació de les zones d’estada.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article