Aquest 8M ‘Visibilitzem-les’: posem al mapa les dones que ens han marcat

L’Associació in via i el Social.cat reactiven una campanya que fa visibles els referents femenins silenciats pel patriarcat


Amb motiu del 8 de Març, Dia Internacional de la Dona, l’Associació in via i el Social.cat reactiven ‘Visibilitzem-les’, una campanya que vol posar en el mapa les dones que ens han marcat, i que la societat patriarcal ha oblidat, desfavorint-les i infravalorant-les.

La campanya, que porta en actiu des del 2021, ofereix un web interactiu amb un mapa mundial on es podran assenyalar les dones que ens han marcat, siguin anònimes o conegudes. D’altra banda, l’acció també constarà de diferents vídeos on algunes de les dones que ja han estat visibilitzades al mapa anteriorment, continuen la roda de la visibilització: referents com Carla Vall, Txell Feixas, o Pilarín Bayés han participat en la campanya, que s’allargarà durant tot el mes de març. 

Totes les persones que participin en la iniciativa poden omplir el mapa de punts liles, amb totes les dones referents que vulguin, i explicar per què aquestes persones han esdevingut cabdals i imprescindibles en la seva vida.

Fins al moment, gairebé 250 dones ja són visibles gràcies a aquesta iniciativa: noms coneguts de científiques, escriptores, polítiques, o referents feministes; però també dones anònimes, que a casa seva, han esdevingut referents indiscutibles per als seus. 

Al mateix web, es pot consultar un índex alfabètic amb tots els noms de les dones que les persones participants han assenyalat en el mapa. Aquest 8M, reparem la memòria i la història de milers de dones que han restat invisibles durant massa de temps.

El feminisme ha assenyalat des de fa segles com l’acció del patriarcat ha comportat una pèrdua de referents femenins immensa, i sense elles, tota la societat ha perdut. Per això neix aquesta iniciativa, per posar-les en el lloc que es mereixen. #VisibilitzemLes. 

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article