Els centres per persones amb discapacitat intel·lectual exigeixen que s’acabi amb l’infrafinançament del sector

Demanen incrementar en un 40% els pressupostos per equiparar els salaris dels seus professionals amb els de salut


La Coordinadora de Centres per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual de Catalunya (CCPC) exigeix al Govern que es reconegui la situació d’infrafinançament dels centres residencials que atenen persones amb discapacitat intel·lectual i que es realitzi l’equiparació salarial dels professionals del sector amb els de salut. Demanen incrementar en un 40% l’actual dotació pressupostària per poder atendre el col·lectiu “adequadament” i retenir els professionals.

La Coordinadora reclama al Govern que compleixi amb els compromisos signats amb el sector el mes de juny de 2023, quan es va comprometre a elaborar uns escandalls per afrontar l’infrafinançament i una proposta d’equiparació salarial, indica l’entitat.

Reclamen que els pressupostos públics assignats a l’atenció de les persones amb discapacitat intel·lectual no financen el cost real ni han seguit el ritme dels increments de l’IPC. Denuncien també que “no han tingut en compte les necessitats bàsiques que permetin una vida independent i de qualitat per a aquestes persones”, reclamen des de la CCPC. Defensen que per aconseguir la igualtat d’oportunitats i la inclusió real del col·lectiu és necessari equiparar els salaris i els recursos destinats a aquest sector amb els del sector de la salut.

Les diferències salarials entre categories professionals poden arribar a ser d’entre un 18% i un 35%, indiquen des de la CCPC. Això, afirmen, sense tenir en compte les hores contemplades en els convenis de referència, on els treballadors de salut treballen anualment entre 20 i 100 hores menys que els del sector d’atenció a la dependència, apunta l’entitat.

“Es continua perpetuant una discriminació salarial, on persones que fan treballs d’igual importància en l’àmbit de la salut reben remuneracions significativament majors que aquells que treballen en residències i serveis d’atenció a persones amb discapacitat”, denuncien. Defensen que l’equiparació salarial és “imprescindible” per trobar i retenir professionals i per garantir una atenció adequada a les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article