La CGT reclama l’equiparació de les condicions laborals de les treballadores i educadores socials de l’IMSSB

Crida a l’organització del sector per acabar amb la diferència salarial entre les categories A1 i A2


La secció sindical de la CGT a l’Ajuntament de Barcelona fa una crida a l’organització i la mobilització de les treballadores i les educadores socials de l’Institut Municipal de Serveis Socials de Barceona (IMSSB) per denunciar la diferència salarial que existeix entre els tècnics que pertanyen a la categoria A1 i els de l’A2. Enceten la campanya Totes som A per reclamar a l’ajuntament que prengui mesures al respecte.

Des de la CGT reclamen que els antics diplomats i actuals graduats en treball social i educació social cobren menys per les feines amb la mateixa responsabilitat i mateixos requisits d’accés en la titulació. Denuncien que la situació és insostenible, especialment en un context de recessió salarial, encariment dels productes bàsics i de l’habitatge.

Exigeixen a l’Ajuntament de Barcelona que busqui les fórmules necessàries per equiparar les condicions laborals de les treballadores que ara estan dividides en les categories A1 i A2. Demanen que com a part contractant assumeixi la responsabilitat de compensar la desigualtat que hi ha dintre de la seva plantilla. 

La campanya Totes som A va començar a mitjans de febrer amb uns cartells amb els quals  la CGT denunciava la problemàtica pels diferents centres de l'IMSSB. “El nostre objectiu és obrir aquest debat i iniciar una dinàmica de mobilització on les treballadores i educadores socials comencen a reivindicar l’equiparació salarial amb el nostre suport”, explica Àlex López, educador social del Servei d'Atenció, Recuperació i Acollida (SARA) i delegat de la CGT.

“Nosaltres iniciem aquest reclam a Barcelona, però és una reivindicació que s’ha de fer a nivell de Catalunya i de tot l'Estat”, afirma López. “Creiem que l'ajuntament té la capacitat de ser pioner i que les altres administracions s'hi sumin”, afegeix.

Insten als col·legis professionals a sumar-se a la campanya, així com a les treballadores de l’IMSSB i de tot l’Ajuntament de Barcelona a solidaritzar-se amb elles. També conviden als col·legis professionals de la resta de disciplines a mostrar solidaritat i a tots els agents a organitzar-se per pensar un pla d’acció i traçar una estratègia perquè l’ajuntament faci efectiva la mesura. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article