Dotació d’1,8 milions d’euros en ajuts per incentivar la recerca i innovació infermera

Estaran oberts als centres de recerca de l’àmbit de la salut, segons el Govern 


El Govern ha acordat aquest dimarts una dotació d’1,8 milions d’euros en ajuts per incentivar la recerca i la innovació infermera.

L’objectiu d’aquesta convocatòria és fomentar que infermeres i infermers dediquin la seva jornada a la recerca durant dos anys, mitjançant la contractació o nomenament de persones substitutes que desenvolupin les tasques assistencials de les quals se les allibera.

Així, detalla el Govern, es vol “incrementar la massa crítica d’infermeres i infermers que fan activitats de recerca, per tal d’avançar en el coneixement infermer, traslladar resultats a la pràctica clínica diària i millorar significativament l’assistència als pacients”.

Els ajuts estaran oberts als centres de recerca de l’àmbit de la salut, i es poden executar en 24 mesos, per la qual cosa afectaran diversos exercicis pressupostaris i tindran càrrec en pressupostos futurs: 630.000 euros enguany, 810.000 euros l’any que ve i 360.000 euros el 2027. Els diners serviran per al finançament de contractes “d’intensificació” de personal d’infermeria en el marc del Pla Estratègic de Recerca i Innovació en Salut (PERIS) 2022-2027.

Des de l’any 2016, el Departament de Salut ha dut a terme quatre convocatòries d’ajuts per a la intensificació dels professionals d’infermeria i altres professionals de la salut, amb una inversió total de més de 4 milions d’euros. Aquesta inversió ha beneficiat un total de 129 professionals d’infermeria.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article