Barcelona elimina les llistes d'espera amb el servei de teleassistència

El servei atén gairebé 68.000 usuaris respecte dels 50.000 de fa dos anys.


El servei de teleassistència de l'Ajuntament de Barcelona per a persones grans i dependents ja no té llistes d'espera i atén gairebé 68.000 usuaris respecte dels 50.000 de fa dos anys. Així ho ha explicat l'alcalde de Barcelona que aquesta setmana ha visitat les instal·lacions de la nova seu de la Teleassistència Municipal de Barcelona. El centre té ara nous dispositius del servei, que utilitzant la nova tecnologia, permeten atendre millor la gent gran usuària –a l’actualitat més de 67.000 persones a Barcelona–, en cas de perill a la llar o de malestar sobtat.

El servei, que des de principis de 2013 gestiona l’empresa Tunstall Televida està dotat amb un pressupost de més de 10,2 milions d’euros anuals. En dos anys que fa que el servei està en funcionament, aquest ha crescut en nombre d’usuaris i llars ateses en un 11,9%, però s'han pogut eliminar la llista d’espera gràcies a l’aplicació de les noves tecnologies al procés de tramitació de les peticions. També s’ha reduït el temps d’espera per a la instal·lació de l’aparell, arribant a trigar una mitjana de 15 dies. L’alcalde s’ha compromès també a mantenir la gratuïtat del servei per a totes les persones usuàries.

Per la seva banda, la tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos ha definit la teleassistència com “un dels serveis més emblemàtics de l’àrea de Qualitat de Vida”, i ha explicat que el pressupost destinat és de més de 20 milions d’euros per als anys 2013-2014, “una aportació municipal que creix perquè l’IMSERSO ha deixat d’aportar els 3,7 milions d’euros que atorgava en anys anteriors”. “Malgrat això, l’Ajuntament de Barcelona segueix garantint-ne la gratuïtat, incrementant la seva aportació, perquè la teleassistència és un servei molt important de la nostra ciutat i volem que ho continuï sent”, ha conclòs Fandos.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article