Augmenten un 81% en cinc anys les famílies barcelonines amb rendes baixes

Nou Barris i Sant Andreu són els districtes on es registren els ingressos per capita més baixos.


Barcelona 2014. Compromís amb les persones i la creació d'ocupació (pdf)

Les famílies amb rentes baixes representaven, l'any 2007 el 21'7% de la població barcelonina. Cinc anys més tard, aquest percentatge es situa al 39'3%, la qual cosa significa un augment del 81% de les unitats familiars que sobreviuen amb pocs diners. Els districtes on aquesta davallada és fa més notable són Nou Barris i Sant Andreu.

Les xifres les ha donades el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn, aquest dimarts a la presentació de l'informe 'Barcelona 2014. Compromís amb les persones i la creació d'ocupació'. El document estableix les prioritats del govern municipal en funció de les principals dades socials i econòmiques.

Forn considera que les xifres no són les que el consistori voldria, però ha destacat que respecte el 2011, les rendes baixes han augmentat dos punts (fa un parell d'anys representaven el 42,4% i ara es troben al 39'3%) i les rendes altes també han augmentat: han passat del 15'8% el 2011 al 16'6% el 2012.

L'informe apunta que el 75% dels barris barcelonins tenen actualment rendes familiars per sota de la mitjana. En contraposició, els ingressos dels veïns del barri de Pedralbes són sis vegades superiors als dels veïns de Ciutat Meridiana. Al costat de Ciutat Meridiana, Trinitat Nova, la Marina del Prat Vermell-Zona Franca són els altres districtes on les rendes són més baixes. L'altra cara de la ciutat són, més enllà de Pedralbes, les Tres Torres i Sant Gervasi-Bonanova.

Joaquim Forn a explicat que el consistori ha incrementat la despesa social de 132 a 232 milions el passat 2013, la qual cosa ha permès atendre a un 15'6% més de persones als serveis socials, un 31%més en els programes d'atenció domiciliària i un 37% en atenció domiciliaria específicament.

Llegiu l'informe complet al document adjunt.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article