'Gira-li l’esquena' als còmplices de la violència masclista

L’Institut Català de les Dones engega una campanya per sensibilitzar l'entorn de les victimes de violència masclista


En el marc del Dia internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, l’Institut Català de les Dones ha engegat una campanya de sensibilització amb el missatge 'Qui exerceix la violència masclista necessita còmplices. Gira-li l’esquena'. Aquesta campanya consta de cinc imatges amb fotografies de persones que mostren la seva esquena despullada i tatuada amb paraules de rebuig social contra els còmplices de la violència masclista.

Es tracta d'una campanya unitària institucional de sensibilització que ha estat divulgada des del dia 19, per l’Institut Català de les Dones (ICD), les quatre Diputacions, l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya. Aquest consens també es demostra en el Manifest unitari que pacten la Generalitat de Catalunya, les diputacions i les entitats municipalistes i que enguany se centra en la violència masclista que pateixen les dones amb diversitat funcional.

El Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones comptarà amb actes arreu del territori català i la campanya serà àmpliament divulgada gràcies a la col·laboració i coordinació institucional a través dels mitjans de comunicació. L’Institut Català de les Dones pretén, així, promoure l'avançament en la deslegitimació pública "d’aquesta xacra". L’objectiu és, segons l'ICD, "que la contundència del rebuig social de la violència masclista produeixi un canvi en la conducta de qui l’exerceix i s’avanci en una nova cultura de les relacions entre homes i dones".

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article