Interior ajorna la reobertura del CIE fins després del 26J, però les entitats en reclamen el tancament definitiu

La Plataforma Tanquem els CIE manté la manifestació d'aquesta tarda i titlla la mesura del Ministeri d'electoralista


El Ministeri d'Interior ha ajornat la reobertura del CIE de la Zona Franca, segons ha pogut conèixer el diari El País. Tot i que estava previst que reobrís les seves portes el proper 16 de juny, s'ha posposat la posada en marxa fins després de les eleccions, fet que Interior atribueix al retràs "d'alguns detalls" pendents.

La Plataforma Tanquem els CIE, però, es mostra escèptica i assegura que es tracta d'una mesura electoralista. Cristina Fernández, membre de la Plataforma, ha dit al social.cat que amb l'ajornament el govern "evita la controvèrsia que pot suposar obrir un lloc tan conflictiu, com el CIE, en època electoral. A més, en un territori com Catalunya on hi ha consens polític i social amb el tancament".  

El juliol de l'any passat, el Ple del Parlament de Catalunya, amb el suport de tots els partits menys el PP i Ciutadans, va aprovar una resolució per demanar al Ministeri el tancament "progressiu" del CIE. Diversos Ajuntaments van sumar-se a la petició, a través d'una campanya encapçalada per Ada Colau. El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, i la síndica de Barcelona, Assumpció Vilà, també van expressar el seu rebuig a aquestes infraestructures.

Fernández ha assegurat que amb l'ajornament "el ministeri mostra que el CIE és un lloc prescindible. Si per motius electorals no l'obren, això vol dir que a la pràctica es pot viure sense CIE. De fet, vivim molt millor sense CIE", ha reblat. El centre porta tancat des del novembre de l'any passat, per obres al seu interior, i des de llavors la plataforma Tanquem els CIE lluita per evitar-ne la reobertura.

Les entitats de la plataforma Tanquem els CIE continuen amb la manifestació convocada aquest dimarts a les 19 h a plaça Urquinaona. "La manifestació segueix vigent, perquè volem posar sobre la taula que som molts els que estem en contra del CIE. No volem que s'ajorni l'obertura, sinó que no s'obri mai més", ha afirmat Fernández, que ha afegit que hi ha altres accions previstes abans que el centre d'internament d'estrangers torni a caminar a finals d'aquest mes, després de la cita electoral.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article