Uns 50 col·legis professionals signen un manifest conjunt en suport del dret a decidir

Lamenten que el Referèndum no es pugui “convocar de manera acordada” i reconeixen el Parlament com a institució democràtica


Fins una cinquantena de col·legis professionals han signat aquest setmana un manifest conjunt en suport del dret a decidir de la ciutadania. En el comunicat, lamenten que el Referèndum no es pugui “convocar de manera acordada”, on reconeixen el Parlament com a institució democràtica que expressa la voluntat del país i on reiteren el seu suport al dret a decidir de la ciutadania.

Per tot plegat, asseguren que es refermen en “la convicció que un referèndum és una eina inclusiva, que ha de permetre la lliure expressió dels ciutadans de Catalunya”. A més, recorden que la cultura democràtica “reclama” solucions polítiques als problemes polítics. “El mecanisme fonamental de què disposen les societats modernes és el coneixement i la validació de la voluntat majoritària del poble que s’expressa amb el vot secret i lliure”, asseguren.

Tenint en compte això, reclamen que es faciliti i promogui “un debat democràtic plural, en igualtat de condicions i sense amenaces, entre les diferents opcions legítimes -Sí, No, Blanc o Abstenció”. A més, exigeixen que els ciutadans puguin exercir els seus drets democràtics i d'expressió, sense limitació i en llibertat.

Alguns dels signants del manifest són el Col·legi de Metges de Barcelona, Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials de Catalunya, Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya, Col·legi Oficial d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya, Col·legi de Metges de Girona, Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona, Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, Col·legi Oficial d’Òptics Optometristes de Catalunya, Col·legi de Dissenyadors d’Interiors i Decoradors de Catalunya, Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Girona, Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Girona, Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya, Col·legi de Pedagogs de Catalunya, Col·legi d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya, Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Barcelona i Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació. També s'hi ha sumat el Col·legi d'Educadors Socials de Catalunya, entre d'altres.

El Consell de l'Advocacia catalana també condemna els escorcolls

També el Consell de l’Advocacia catalana condemna fermament “les entrades i escorcolls indiscriminats i arbitraris que s’estan produint en diferents indrets de Catalunya en edificis públics de la Generalitat, en entitats privades, en domicilis particulars i en despatxos d’advocats”. Consideren, a més, que “es vulneren de manera flagrant la Llei d’enjudiciament criminal en tot allò relatiu a les condicions en què s’han de fer les entrades i registres”.

De fet, poques hores abans, l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona també havia condemnat, en un comunicat, la vulneració del Dret de Defensa i denunciava “entrades i escorcolls indiscriminats en despatxos d’advocats”. També s’ofereia una vegada més “a facilitar el diàleg entre els diferents agents polítics per mediar i trobar una solució al conflicte polític actualment existent que ha de venir a través d’un diàleg pacífic i integrador de totes les opinions”. 

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article