Els promotors de la Renda Garantida denuncien greus “imprecisions” en la tramitació de l'ajut

Les entitats alerten que diverses persones han deixat de rebre la Renda Mínima d'Inserció sense que se'ls assigni la nova prestació


Els promotors de la ILP de la Renda Garantida de Ciutadania han denunciat “imprecisions” durant les primeres setmanes de posada en marxa dels servis de sol·licitud de l'ajut. Així ho han alertat aquest dimarts, quan han publicat la carta que van remetre a la consellera Dolors Bassa per queixar-se dels “diversos problemes” que han detectat.

En concret, denuncien els promotors que tenen constància de “dificultats d'accés als serveis, informacions inexactes i normes per als empleats amb imprecisions”. També han rebut queixes de persones que rebien la Renda Mínima d'Inserció (RMI), que ha de ser substituïda per la nova Renda Garantida. Aquests beneficiaris han alertat que se'ls ha donat de baixa de la RMI “sense assignar-los la nova prestació”.

Per tot plegat, reclamen a la consellera que convoqui una “reunió urgent” amb les diverses entitats que han detectat els problemes de tramitació de l'ajut i que participen o col·laboren en la comissió promotora de la Renda Garantida per abordar “mesures correctores”.

També reclamen l'agilització d'una comissió de govern que pugui controlar la tramitació de la prestació. I, a més, proposen que en aquesta comissió s'hi puguin sumar el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, Càritas, el Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya i l'ECAS, “en virtut de la seva experiència i tasca”.

A finals de setembre, Bassa va signar l'ordre de pagament de la Renda Garantida de Ciutadania pels 26.130 beneficiaris de la Renda Mínima d'Inserció. Amb la rúbrica es feia efectiva la llei 14/2017 del mes de juliol, que inicia la implementació d'aquest nou dret social a partir del 15 de setembre. Els perceptors de la RMI haurien d'haver passat automàticament a rebre la Renda Garantida de Ciutadania sense haver de fer cap tràmit. Aquesta ordre suposa pagar 9.975.055 euros, la quantitat destinada al període del 15 al 30 de setembre.

El passat 13 d'octubre, la Fundació Arrels també va alertar que la Renda Garantida era un pas endavant, però “insuficient” per a les persones sense llar i va lamentar que la prestació econòmica no pugui resoldre la situació de les persones que viuen al carrer.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article