Barcelona vol donar veu a la infància i millorar els seus serveis d'atenció

A la ciutat viuen 245.144 infants i joves menors d’edat, el que suposa el 15% de la població total


Un de cada quatre ciutadans de Barcelona són infants o conviuen amb infants a casa seva, el que suposa un col·lectiu de 625.678 persones. Aconseguir donar veu a aquests infants i joves en les polítiques de la ciutat és prioritari. Per aquest motiu, l'Ajuntament constituirà un marc estable de participació dels infants en aquestes polítiques.

Amb motiu del Dia Internacional dels Drets dels Infants, un centenar de nens, nenes i adolescents participaran en una jornada per donar el seu punt de vista sobre quines característiques ha de tenir aquest marc de participació i, per tant, garantir que la seva opinió i els seus interessos siguin escoltats i tinguts en compte a l’hora de projectar les polítiques de ciutat. L’òrgan o òrgans de participació resultants hauran d’involucrar directament els infants i joves i donar-los les eines perquè es puguin expressar directament i es puguin tenir en compte les seves opinions.

El projecte és una de les principals mesures que es contempla en el Focus Infància 2017-2020 que es va presentar el dia 14 de novembre. L’objectiu és crear una estratègia que ordeni i posi en marxa mecanismes concrets de participació de la ciutadania menor d’edat, de manera que augmenti la seva visibilitat social i política.

Un model de participació basat en tres línies estratègiques

Aquesta iniciativa busca definir el model participatiu per a la infància i adolescència de la ciutat, visibilitzant i donant valor als drets de la infància i adolescència i crear un òrgan o òrgans de participació de ciutat, districtes i barris. En aquest sentit, en les darreres setmanes, i com a treball previ a les jornades, s’han dut a terme diferents debats de participació d’adolescents a diferents districtes de la ciutat.

La voluntat de tenir en compte l’opinió dels infants i adolescents de la ciutat es tradueix també en l’elaboració per primera vegada de l’Enquesta sobre el Benestar dels Infants, els resultats de la qual es van donar a conèixer aquesta mateixa setmana. Aquesta va ser la primera vegada en què es va preguntar a 4.000 nois i noies de 10 a 12 anys sobre el seu grau de benestar.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article