La Creu Roja alerta que s'ha doblat el nombre de dones ateses que pateix agressions masclistes

L'entitat avisa que la precarització laboral no permet les víctimes ser independents econòmicament i allunyar-se del maltractador


La Creu Roja alerta que s'ha doblat el nombre de dones que atén i que pateix agressions masclistes. Han registrat fins a 65 incidències i, avisen, l'any anterior la xifra de dones ateses que havien patit alguna agressió ja doblava la de l'any anterior. A més, avisen que les agressions es produeixen ara també “des de l'entorn de l'agressor”.

Actualment a Catalunya, el nombre de dones ateses víctimes de violència masclista en projectes d’ocupació laboral de la Creu Roja és de 230, amb un índex d’inserció del 30%. El perfil habitual és el d'una dona d'entre 25 i 54 anys, que ha estat desocupada durant més d’un any, disposa d’un nivell d’estudis de secundària i se l'ha contractat de forma temporal, majoritàriament en el sector de serveis.

“La precarització de les condicions laborals en què es troben les dones víctimes de violència al mercat laboral, que se suma al fet que solen ser les caps del nucli familiar o que han d’assumir responsabilitats de cura dels infants que no assumeixen la parella, perllonga el seu alt risc de vulnerabilitat social, ja que no poden esdevenir independents econòmicament i, per tant, no poden fer el primer pas d’allunyament de l’agressor”, assenyalen des de l'entitat.

En total, el 2017 la Creu Roja ha atès 2.728 dones des del Servei d’Atenció i Protecció a Víctimes de Violència de Gènere (ATENPRO), fet que significa un augment del 4,1% (113) respecte a l’any anterior. Així ho constataven fa tot just una setmana en l'informe anual de l'entitat, tal com va informar el Social.cat.

De fet, segons les dades estatals de la mateixa entitat, el 88,7% de les dones ateses ha patit violència física, el 61,7% violència sexual i el 96,7% violència psicològica. A més, el 80,5% no podien relacionar-se amb la seva família.

Un mòbil d'emergència connectat les 24 hores

La Creu Roja realitza diferents projectes dirigits a dones que pateixen o han patit violència de gènere. Mitjançant el servei ATENPRO, les dones víctimes de violència de gènere reben un terminal mòbil connectat les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any al centre d’atenció de la Creu Roja, que aporta suport psicosocial de professionals. És també molt important, l’atenció a les necessitats dels infants de les víctimes, a través del suport i seguiment psicosocial que reben.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article