Barcelona ofereix allotjament a un centenar de persones refugiades cada dia

La xifra de sol·licitants d’asil que el SAIER va atendre l’any passat, quan en van ser 4.405, triplicava la del 2015


El Servei d’Atenció a Persones Immigrants, Emigrants i Refugiats (SAIER) de l’Ajuntament de Barcelona ha batut el rècord d’atencions realitzades al col·lectiu de persones refugiades de la seva història. Dona allotjament diari a un centenar de persones de les que se n'hauria de fer càrrec l'Estat. Durant el 2017, el pressupost del consistori va pujar fins l'1,9 milions d'euros i es va batre la xifra rècords de persones ateses.

En tot l'any passat, el Servei d'Atenció de persones Immigrants, Emigrants i Refugiades (SAIER) va atendre un total de 4.405 sol·licitants d'asil, una xifra que triplica la del 2015, any en què es van atendre 1.374 persones.

El SAIER també va registrar un increment del 132% de menors atesos, que venien acompanyats de les seves famílies. Les tres primeres nacionalitats de les persones que requerien asil eren per aquest ordre Veneçuela (1.214), Ucraïna (603) i Hondures (373).

El coordinador del pla Ciutat Refugi Barcelona, Ignasi Calbó, ha recordat que els tres eixos d'actuació són "ajudar els que ajuden", és a dir, amb entitats i voluntaris que treballen directament amb els refugiats; "ajudar als qui estan arribant a la ciutat" i la creació d'una "xarxa d'incidència política" que abasta l'àmbit local, nacional i internacional per ajudar a les persones que han de marxar del seu país.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article