El tercer sector se suma a la vaga feminista del 8 de març

La Taula del Tercer Sector, ECAS i la Lafede.cat participaran a la manifestació de Barcelona per fer visible que “si les dones paren, el món s’atura”


Les associacions d’entitats del tercer sector, la Taula del Tercer Sector, les Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) i Lafede.cat – organitzacions per a la justícia global, donaran suport i se sumaran a la vaga feminista convocada pel proper 8 de març. A més, participaran a la manifestació convocada a dos quarts de set de la tarda al Passeig de Gràcia a Barcelona.

La vaga, impulsada pel moviment feminista a nivell internacional, vol fer visible que “si les dones paren, el món s’atura” i denunciar les violències masclistes i l’explotació envers les dones en tots els àmbits de la societat.

La Taula del Tercer Sector suspendrà durant tot el dia l'agenda institucional de la seva presidenta, Francina Alsina, i secundarà la vaga fent una aturada de 16 a 18 hores. En un comunicat, l'organització denuncia que les principals causes de la pobresa femenina són la “menor participació” de les dones en el mercat laboral i el “no reconeixement” econòmic ni social d’altres feines que assumeixen les dones de manera majoritària, essencialment, segons apunta, tasques de cura i manteniment de la llar.

Alhora, la Taula del Tercer Sector considera que la discriminació de les dones en el mercat laboral i la necessitat de conciliació de les feines remunerades amb les tasques de cura fa que les dones tinguin “una menor taxa d’ocupació, jornada laboral, temporalitat i salaris” i això, segons subratlla, provoca que, de mitjana, cotitzin menys i, per tant, reben menys ingressos quan cobren la prestació d’atur o una pensió contributiva. L'organització assegura que set de cada deu treballadors que cobren menys de 1.000 euros són dones, la bretxa salarial frega a Catalunya el 24% i la taxa de parcialitat femenina triplica la masculina, arribant a superar el 22%.

ECAS, a més, proposa al Parlament de Catalunya que s’impulsin “polítiques d’ocupació que incorporin l’equitat de gènere com un pilar fonamental i que es potenciï l’accés de les dones als llocs de decisió”. També reclama que es plantegin “mesures específiques de suport a les dones en famílies monoparentals i un compromís ferm amb l’eradicació de la violència masclista com a prioritat política i social real”.

LaFede.cat també explica que fa vaga per denunciar “les desigualtats i la precarietat de les ONG”, per “posar el sosteniment de la vida al centre” i que la cura sigui considerada un “bé social de primer ordre i de coresponsabilitat”. També subratlla que secunda la vaga per “eradicar totes les violències masclistes” en qualsevol sector de la societat.

Així mateix, la FEDAIA i el Col·legi de Treballadores i Treballadors Socials de Catalunya, així com el Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya o el Col·legi de Metges, també s'hi afegeixen a la protesta feminista i reclamen aturades a les empreses d'almenys dues hores.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article