Concentració de nou davant d'Economia contra la subhasta d'herències intestades

La Plataforma Aturem la Subhasta organitza una jornada “combativa i festiva” contra la decisió del Govern


Unes 300 persones s'han concentrat aquest dimecres al vespre davant de la seu del Departament d'Economia de la Generalitat per denunciar la subhasta dels 46 immobles d'herències intestades que el Govern preveu fer aquest dijous, segons les xifres que aporten els organitzadors de l'esdeveniment.

La Sílvia, membre de la Plataforma Aturem la Subhasta, ha remarcat que els immobles passaran “de mans públiques a mans privades”, i ha lamentat que l'operació només estigui oberta a grans empreses i “fins i tot, fons voltor”. La vetllada de protesta "combativa i festiva" ha comptat amb actuacions musicals i parlaments per deixar clar que el col·lectiu no està disposat a deixar fer la subhasta.

“És un oxímoron de la república social i de drets que anuncien”, ha lamentat la membre de la Plataforma, que també ha criticat que l'acció suposa “injectar més habitatges al mercat”. L'entitat defensa que la Generalitat s'ha de quedar els habitatges perquè passin a formar part del parc social, i no està d'acord amb l'argument que es defensa des del Govern, que és que amb la venda d'aquests immobles se'n podran comprar després un nombre més elevat.

L'acció d'avui ha estat una de les que la Plataforma ha protagonitzat els darrers dies, que estan tenint continuïtat aquest dijous a partir de les vuit del matí, quan s'ha fet una crida per concentrar-se davant del lloc on se celebrarà la subhasta, al recinte firal de la Gran Via a l'Hospitalet. El lloc s'ha canviat al llarg de la setmana, en un intent, segons la Plataforma “d'evitar que s'hi concentri gent”. És una mostra, creuen, de la “por” que ha generat el moviment de rebuig a l'executiu català.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article