Govern i tercer sector es reuneixen d'urgència per abordar l'acollida dels menors estrangers no acompanyats

L’acord principal és la creació d’un mecanisme de coordinació diari i constant entre el Govern i el Tercer Sector Social.


El Govern, la Taula d'entitats del Tercer Sector Social i La Conferació s’han reunit aquest diumenge per analitzar la situació actual dels infants i adolescents migrants sense referents familiars que arriben a Catalunya.

La trobada ha servit per acordar la creació d’un mecanisme de coordinació continu entre el Govern i el Tercer Sector per monitoritzar l’estat de la situació i coordinar de manera conjunta l’abordatge de l’acollida dels infants i adolescents migrants que arriben al nostre país i la seva atenció contínua.

A la trobada, que ha tingut lloc al Palau de la Generalitat, hi han assistit el president de la Generalitat, Quim Torra; el vicepresident, Pere Aragonès; el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani; el conseller d'Interior, Miquel Buch; la consellera de Justícia, Ester Capella; la presidenta de la Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, Francina Alsina; la vicepresidenta de la Taula del Tercer Sector, Sònia Fuertes, el president de la Confederació Empresarial del Tercer Sector, Joan Segarra, i Joan Muntaner, representant també de La Confederació.

Taula d’atenció integral dels menors sense referents familiars

També s’ha acordat que en els propers dies es convocarà la Taula d’atenció integral dels menors sense referents familiars que coordina l’acció i les polítiques del Govern en aquesta matèria i que està formada per representants de la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona, l’Associació Catalana de Municipis, la Federació Catalana de Municipis, col·legis professionals i entitats del sector. La creació d’aquesta taula va ser una de les últimes iniciatives impulsades per la consellera Dolors Bassa.

El nombre d’arribades d’aquest 2018 és de 1.944 menors només en els primers vuit mesos de l’any (fins al 31 d’agost), i es preveu que, en tancar l’any, se superi la xifra de 3.000 d’infants i adolescents migrants sense referents familiars ni adults. En tot l’any 2016 en van arribar 689 i, durant tot el 2017, 1489.

Per donar resposta a aquestes necessitats, des del juny de l'any passat fins a l’agost de 2018 s'han posat en funcionament un total de 1.787 places d'acollida en més d’un centenar de centres repartits a més de 30 municipis d’arreu del país.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article