El Homrani demana “transparència” al govern espanyol sobre l'arribada de joves estrangers sense referents familiars

El conseller assegura que els preocupa la situació dels joves de 17 anys que poden “sortir del sistema de protecció sense tenir papers”


El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani ha demanat “transparència” al govern de l'estat sobre l'arribada de menors no acompanyats a Catalunya. El Homrani ha remarcat que “hi ha hagut bones paraules, però no hi ha hagut fets” i ha afegit que “si hi ha transparència, podrem donar resposta a la situació més organitzada”.

El conseller, que ha visitat Lleida i Balaguer aquest diumenge, ha demanat celeritat a l'hora de regularitzar els menors. “Ens preocupa molt que els joves de 17 anys surtin del sistema de protecció sense tenir papers”. El conseller ha fet pública la previsió d'arribades d'aquests menors enguany, que ha xifrat en les 3000 fins a finals d'aquest any.

El Homrani ha dit que la majoria de joves arriben de la “frontera sud” i que “si hi ha transparència, ens permetrà planificar de forma molt més clara”. Ha afegit, a més, que són “importants” els recursos que es puguin destinar a solucionar la situació. “Com més recursos invertim tots plegats en l'atenció dels joves, millor capacitat de resposta tindrem”, ha remarcat el conseller.

El conseller també ha manifestat la preocupació pel col·lectiu de joves que arriba amb 17 anys. “No pot ser que triguem entre set i vuit mesos a regularitzar la seva situació administrativa”. El conseller ha explicat que els preocupa la franja de joves que estan a punt de complir la majoria d'edat i que poden sortir del sistema de protecció “sense tenir arreglats els papers”. “No ens ho podem permetre, perquè suposaria portar-los a l'exclusió”, ha valorat. El conseller ha xifrat en més de de 1.500 les arribades de menors sense referents familiars fins a finals d'estiu i en més de 3.000 les que es poden produir fins a finals d'any. 

El pacte per l’accessibilitat

El conseller ha inaugurat aquest diumenge a Lleida l'acte Humanisme i Societat amb motiu de la trobada de famílies de la Fundació ASPROS, que treballa amb persones amb discapacitat. El Homrani ha lloat el paper dels creadors de l'entitat, pares i mares de nois i noies amb discapacitat, i ha volgut remarcar que el Govern ha aprovat la publicació del nou Codi d'Accessibilitat de Catalunya, un codi, segons El Homrani “amb visió transversal per facilitar que l'accessibilitat sigui un dret en aquest país”. També s'ha referit a l'acord per tirar endavant el futur Pacte de les Persones amb Discapacitat , amb el qual ha assegurat han de ser “les administracions qui ens hem d'adaptar a les persones amb discapacitat i no a l'inrevés”.

El conseller també visitat aquest diumenge la capital de la Noguera, Balaguer, on ha inaugurat la fira d'entitats i ha destacat el paper de les entitats de "generar acció comunitària". El conseller ha afegit que "no tindrem una societat plena sense entitats que siguin crítiques i que construeixin".

Per la seva banda, l'alcalde de Balaguer, Joan Ignasi Vidal, ha agraït la visita al conseller i ha dit que "necessitem aquesta sensibilitat del Govern" de venir al territori a escoltar "l'afectació" de les polítiques que tiren endavant. Vidal també ha insistit en la importància d'una "societat conjunta, on hi vivim tots els que hi som". L'alcalde de Balaguer ha celebrat que s'hagin complert divuit anys de fira d'entitats. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article