Irídia denuncia que un jutjat rebutja fer una segona autòpsia d'una presa que va morir en aïllament

L'advocat es queixa que la jutgessa posa un ultimàtum a la família perquè enterri o incineri el cos


El Centre per la defensa dels Drets Humans Irídia denuncia que un jutjat de Martorell rebutja la petició d'una família de fer una segona autòpsia d'una presa que va morir en aïllament de Brians 1. L'autòpsia preliminar va determinar com a causa de la mort el suïcidi. A més de denegar la petició d'una segona opinió per part d'un forense extern, la jutgessa posa un ultimàtum a la família perquè enterri o incineri el cos, avisant que de no fer-ho, es faria a través de beneficència.

Irídia va presentar dijous un recurs d'apel·lació oposant-se a l'enterrament fins que l'Audiència Provincial en segona instància es pronunciï. A més, demana que es permeti la congelació del cos per tal de conservar-lo, motiu al·legat per dictaminar l'enterrament.

Segons ha explicat el centre en un comunicat, el dia 5 d'agost va morir en una cel·la del Departament Especial de Règim Tancat una interna que portava nou mesos privada de llibertat de manera preventiva. S'havia lesionat diverses vegades i això va fer que anés a un hospital penitenciari abans de morir. Malgrat tot, va ser tancada en nombroses ocasions en el règim d'aïllament. L'informe de l'autòpsia detecta que estava prenent diversos ansiolítics, antidepressius, antiepilèptics i antipsicòtics.

Tot i que aquest mateix informe apunta com a causa de la mort el suïcidi, la família exigeix poder realitzar una segona autòpsia per part d'un metge extern, però la jutgessa titular del Jutjat d'Instrucció número 2 de Martorell considera que de l'autòpsia provisional no es desprenen indicis de la comissió de delicte.

També conclou que no s'estan aportant dades ni elements que permetin deduir que el motiu de la mort pugui ser un altre que el que determina en primera instància el metge forense. La família, diu Irídia, es queixa de la falta de claredat i transparència que hi ha hagut en aquest cas.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article