Les urgències d'atenció primària funcionaran al 100% durant els cinc dies de vaga de metges

Les dues primeres jornades es decreten serveis mínims del 25% per a metges de família i pediatres i del 33% les altres tres


Els serveis d'urgències d'Atenció Primària funcionaran al 100% durant els cinc dies de vaga de metges, segons el pacte dels serveis mínims al qual han arribat aquest dilluns Metges de Catalunya (MC) i l'Institut Català de la Salut (ICS), en una reunió a la seu de la Direcció General de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

La vaga de facultatius d'atenció primària està convocada per als dies 26, 27, 28, 29 i 30 de novembre. MC i ICS també han pactat que les dues primeres jornades els serveis mínims per a metges de família i pediatres seran del 25%, mentre que per als altres tres dies el percentatge pujarà fins al 33%.

Així doncs, durant les cinc jornades de vaga treballarà el 100% de la plantilla dels centres d'urgència d'atenció primària (CUAP), punts d'atenció continuada (PAC) i Programa d'atenció domiciliària i equips de suport (PADES).

Al servei de ginecologia els serveis mínims seran del 25% de la plantilla per cada gerència territorial en cadascun dels dies, que comportarà els serveis inajornables d'ecografia del primer i segon trimestre de l'embaràs i d'interrupció voluntària farmacològica de l'embaràs.

També s'ha pactat que al servei d'odontologia treballi almenys el 25% de la plantilla per cada gerència territorial en cadascun dels dies, que comportarà únicament i exclusiva el servei d'urgències. Per a cada centre penitenciari, el 25% de la plantilla per categoria professional pel que fa als torns diürns i la totalitat de la plantilla del torn nocturn. I finalment, per a la resta, el 25% de la plantilla el primer i segon dia de vaga i, a partir del tercer dia, el 33% de la plantilla, per garantir l'assistència urgent durant l'horari habitual de cada centre.

Sota el lema Atenció primària, digna i respectada, més de 5.700 facultatius de 288 equips d'atenció primària (EAP) de Catalunya estan cridats a secundar l'aturada per exigir millores assistencials i laborals que frenin la "precarització progressiva" del primer nivell assistencial, segons s'indica en una nota feta pública per Metges de Catalunya.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article