Els recursos per al fred a Barcelona només donaran resposta al 8% de les persones que dormen al ras

Arrels Fundació considera que les mesures són “insuficients” i no s'haurien de bastar només “en el termòmetre”


Un miler de persones viuen al carrer a Barcelona. Amb l’arribada del fred, l’Ajuntament obre avui 75 places fins el març i té previst obrir 325 places més alguns dies concrets, quan la temperatura baixi dels zero graus. A la Fundació Arrels, però, troben que la mesura és “insuficient”, i denuncien que amb aquestes 75 places només es donarà resposta al 8% de les persones que dormen al carrer fins el mes de març.

“Considerem que la resposta no s'hauria de basar en el termòmetre. L’obertura de 325 places més els dies de fred extrem significa un pas endavant, però seguirà deixant fora el 60% de les persones que viuen al carrer. A més, s’activa només dos o tres dies en funció de la temperatura”, alerta l’entitat.

Per això, consideren que cal fer propostes que “aportin estabilitat a la persona i que vagin més enllà de l’activació de plans d’urgència”. En aquest sentit, proposen obrir durant tot l’any espais nocturns a tots els barris de la ciutat, petits i habilitats perquè la persona pugui accedir amb totes les seves pertinences i animals de companyia.

També demanen reforçar la col·laboració en l’àmbit de ciutat i a Catalunya entre l’administració i les entitats, per donar una resposta més eficient a la persona. Alhora, consideren que s’hauria de poder atendre a qualsevol persona en el seu municipi i no adreçar-la a ciutats més grans i incloure la realitat de les persones sense llar en les polítiques d’habitatge, perquè tothom tingui un allotjament digne

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article