Haibu 4.0 assegura que ja funciona un ‘pis rusc’ a prop de les Corts i n'ultima un altre a Gràcia

L'Ajuntament de Barcelona intensifica la tasca dels inspectors perquè no tenen llicència


L'empresa Haibu 4.0 presumeix a les seves xarxes socials que l’Ajuntament de Barcelona no ha detectat un nou ‘pis rusc’ a prop de les Corts que ja està en funcionament i ofereix 24 places, tot i que l’empresa no ha volgut concretar-ne l'adreça. També n'està ultimant un altre a Gràcia, al carrer Torrent de l'Olla. Una portaveu ha explicat que aquesta última promoció s'obrirà l'1 de febrer. Es tracta d'un entresòl de 145 metres quadrats on es preveu que hi visquin 22 persones.

Tot i que ja tenen totes les places adjudicades, en una primera fase se n'hi instal·laran una desena. Aquests pisos funcionen sense llicència i per això no tenen cap tipus de distintiu d'Haibu. L'Ajuntament de Barcelona ha intensificat la tasca dels inspectors per localitzar aquestes instal·lacions.

Segons una portaveu d'Haibu 4.0, diversos propietaris de locals buits s'estan posant en contacte amb l'empresa per oferir els seus espais. Hi ha diversos projectes en preparació, però el de Gràcia és el més imminent. El preu són 150 euros al mes per persona. L'empresa confia que hi haurà un canvi de govern després de les eleccions municipals de maig i que podran tenir un interlocutor obert a donar llicències d'alberg, que és el que demanen per fer funcionar els pisos rusc.

En canvi, des del consistori, el regidor de Gràcia, Eloi Badia, ha confirmat que no hi ha cap llicència donada a Haibu 4.0, ni tampoc es donarà. Els inspectors han intensificat la seva tasca per detectar aquestes instal·lacions, que seran precintades immediatament quan es trobin.

“Aquest tipus d'habitatge no té cap cabuda ni a Gràcia ni enlloc de Barcelona, perquè és infrahabitatge i no compleix cap condició d'habitabilitat”, ha insistit Badia. L'Ajuntament ja va precintar uns pisos al carrer Constitució.

A través del seu compte de Twitter, l'empresa presumeix que la promoció de Gràcia no ha estat “detectada”. “Últims retocs abans d'activar el primer dels ruscs de Gràcia. Tot un èxit sense ser detectada! Seguiu entretinguts amb la de Constitució. Gràcies per mantenir-la viva”, es burla l’empresa en una piulada.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article