Les entitats d'atenció a la infància han començat a cobrar de la Generalitat les factures endarrerides

Alguns ens es preparen davant la realitat de l'increment d'arribades de joves migrants sols i revisen les seves fonts de finançament


Les entitats d'atenció a la infància han començat a cobrar de la Generalitat factures endarrerides pel concert de centres de menors, després que es "multipliquessin" en els darrers mesos davant l'increment de l'arribada de joves migrants sols. Així ho ha assenyalat aquest dimarts la portaveu de la Federació d'Entitats d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència (FEDAIA), Pilar Núñez, en una roda de premsa conjunta amb Entitats Catalanes d'Acció Social (ECAS) i la Federació d'Entitats amb Projectes i Pisos Assistits (Fepa) sobre l'estratègia catalana d'acollida i inclusió dels joves migrant sols que el Govern ha de presentar aquest divendres.

Núñez ha afirmat que li consta que s'estan fent esforços per “garantir que la circulació de factures no s'aturi” i ha afegit que les entitats també s'estan “preparant per afrontar la situació” i que estan “revisant les seves fonts de finançament”.

Les entitats han explicat que han delegat en la Confederació, la patronal del tercer sector social de Catalunya, el seguiment d'aquestes factures endarrerides i d'altres que es puguin generar en el futur, ja que la veuen com una “bona eina” perquè actuï com a únic interlocutor davant de l'administració.

La FEDAIA va calcular el novembre passat que la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) devia a les entitats com a mínim 12 milions d’euros pel concert de centres de menors dels mesos de juliol i agost, i endarreriments anteriors.

Segons va explicar aleshores la directora de la FEDAIA, Bàrbara Ortuño, va assegurar que aquesta situació estava “tensant” les entitats i que algunes, fins i tot, declinaven oferir nous serveis obrint nous centres per “no posar en risc” la seva continuïtat en no poder assumir les despeses. El Govern no es va comprometre amb una data per posar el dia els pagaments i va recordar que ja havia utilitzat 29 milions d’euros del fons de contingència per a la crisi per atendre els joves estrangers no acompanyats.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article