“No som abellesˮ: veïns de Barcelona convoquen una manifestació contra els pisos rusc

L’Assemblea del Barri de Sants és l’entitat que organitza la marxa prevista per diumenge 24 de febrer


“No som abellesˮ, adverteixen els veïns de Sants, davant la insistència de l’empresa Haibu 4.0 de tirar endavant amb els coneguts “pisos ruscˮ, pisos de dos metres quadrats, en aquest barri barceloní. S’han plantat i l’assemblea del barri ha convocat una manifestació per aquest diumenge, 24 de febrer, a les 12 del migdia a la plaça de Sants.

 “Haibu ens ven que estan preocupats per la situació habitacional a Barcelona i per això han tingut una idea brillant, que ve a ser que qui no es pugui permetre un habitatge digne, que visqui en una cosa que no està catalogada ni com a habitatge, doncs l’espai que t’ofereixen és de 2,2 metres per metre i mig, molt inferior a la cedul·la d’habitabilitat que exigeix cinc metres quadrats per personaˮ, subratlla l’Assemblea en un comunicat que també denuncia l’amenaça de l’empresa d’estendre aquesta iniciativa a altres barris com Gràcia i les Corts. Els veïns, a més, acusen l’empresa de lucrar-se amb el dret de l’habitatge: “14 persones a un pis de 100 metres quadrats a 200€ per persona, a ells els surt a 2.800€ al mesˮ.

En aquest sentit, l’Assemblea del Barri de Sants exigeix a l’Ajuntament que “actuï amb la mateixa contundència amb la que parla i precinti definitivament aquest cínic insultˮ i que “no obrin les portes a què més especuladors se les enginyin per a treure profit d’una necessitatˮ.

‘Per un habitatge digne’ i ‘Fora els pisos rusc’ són els dos lemes que encapçalaran la manifestació per reivindicar un “habitatge digneˮ i en contra de l’especulació immobiliària.

Haibu exhibeix un pis rusc davant l’Ajuntament

El mateix dia en què el col·lectiu de veïns anuncia la manifestació, l’empresa Haibu 4.0 ha plantat davant de l’Ajuntament de Barcelona un pis rusc com a protesta a la negativa del consistori de donar llum verda a la construcció d’aquests pisos. Abans d’arribar a la plaça de Sant Jaume, els promotors també han passejat el pis rusc per la plaça de Catalunya i el Portal de l’Àngel.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article