La jove ecologista Greta Thunberg, nominada al premi Nobel de la Pau

L’activista sueca de 16 anys ha impulsat el moviment ‘Fridays for Future’ seguit per joves arreu del món


Amb només 16 anys, Greta Thunberg ha fet una aposta ferma per aturar la deriva climàtica actual. Des del passat mes d’agost, Thunberg exigeix a les autoritats polítiques que prenguin consciència de l’amenaça que suposa el canvi climàtic, i que ho facin com si es “cremés casa seva”. Mig any després d’iniciar la seva lluita, ha estat nominada al premi Nobel de la Pau.

La seva nominació arriba després que la jove activista intervingués en la cimera de l’ONU sobre el clima, a Polònia. Concretament, la nominació ha estat proposada per un grup de diputats socialistes noruecs, que consideren que la lluita de Thunberg és una contribució molt important per a la pau.

Aquesta estudiant va iniciar la seva protesta particular el passat mes d’agost quan va decidir saltar-se classe cada divendres per plantar-se davant el Parlament suec i conscienciar a tots els polítics de l’emergència que suposa el canvi climàtic i la necessitat urgent de promoure polítiques per combatre el canvi climàtic. Una de les accions que considera més urgents és parar les emissions de CO2.

Per la seva banda, joves catalans i d’arreu de l’estat espanyol s’han unit a la seva lluita i es reuneixen cada divendres davant les institucions de les diferents ciutats. A Barcelona, els estudiants d’universitat i d’institut es troben davant de la Generalitat des del passat 22 de febrer.

Aquest divendres, estan cridats a la vaga contra el canvi climàtic i s’han mobilitzat, a les dotze del migdia per reclamar, entre altres mesures, que es nacionalitzin els productes d'energia i combustible, una xarxa de transport públic, gratuït i ecològic, la nacionalització de les indústries automobilístiques, aeronàutiques i navals.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article