4.462 persones faran la Prova d'Aptitud Personal per accedir als graus d'educació infantil i primària

Haver superat aquesta prova computarà com a mèrit a la borsa de docents interins dels centres públics de Catalunya


4.462 persones faran la Prova d'Aptitud Personal (PAP) per accedir als graus d'educació infantil i primària, un 31% més que l'any passat, segons ha informat el Departament d'Educació. La prova es farà el dissabte 27 d'abril. Aquest any s'ha avançat la data per evitar que coincideixi amb el final de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU).

Educació subratlla que l'avançament no afecta "en cap cas" a la preparació de la prova, ja que consta de dos exàmens competencials que no estan vinculats a cap temari concret d'estudi ni a cap assignatura cursada als ensenyaments postobligatoris. El primer examen és de competència comunicativa i raonament crític i dura dues hores i el segon és de competència logicomatemàtica i dura una hora i mitja.

Les proves les han de fer els alumnes de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superior i les persones que accedeixen a la universitat a través de les proves d'accés per a més grans de 25 i de 45 anys que volen cursar estudis d'Educació infantil o primària.

Com a novetat, tal i com ja va anunciar el Departament d'Educació, a partir d'ara haver accedit als graus en Educació infantil i primària o al màster de professorat mitjançant una PAP computarà també com a mèrit a la borsa de docents interins dels centres públics de Catalunya.

La PAP es considera superada amb la qualificació d'apte, que s'obté quan la mitjana aritmètica d'ambdós exàmens és igual o superior a cinc punts sobre deu. Per poder fer mitjana, cal que cadascun dels exàmens tingui una qualificació igual o superior a quatre. Un cop superada, la PAP té validesa indefinida.

El 76% dels estudiants que provenen del batxillerat superen les PAP, mentre que els procedents dels cicles formatius via batxillerat la superen en un 61%, i un 44% els que han superat els cicles formatius de grau superior.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article