El sector social amb la llibertat


Davant l'enèsim episodi de fractura entre part de la societat civil catalana i els estaments judicials i executius de l'estat espanyol, se'ns requereix tant a les persones com a les entitats de l'àmbit social un posicionament clar amb relació a la situació.

Personalment em sembla injusta i venjativa la sentència del passat 13 d'octubre i així ho he defensat en la meva entitat per tal d'emetre un comunicat de rebuig. Al mateix moment hem assistit a un degoteig constant de pronunciaments no només de les entitats socials del país sinó també de les esportives, econòmiques i associatives.

Els professionals que portem mitja vida en l'àmbit de la intervenció social i que ho fem des d'entitats sense afany de lucre i amb indiscutible compromís social no podem mantenir-nos neutrals davant el que és sense cap dubte una situació de perill de pèrdua de les llibertats individuals com a ciutadans. Sigui quina sigui la nostra ideologia política hem de ser coherents amb les missions que ens han mogut des que vam entrar en la labor de la millora de les condicions socials de la nostra societat i estar sempre al costat de les persones.

De la mateixa manera que portem anys reclamant i lluitant per la igualtat, ara toca també defensar la llibertat. La llibertat d'expressió, de decisió, de protesta, de reunió, de defensar pacíficament qualsevol idea, qualsevol, encara que no ens agradi. Ja són massa flagrants les accions interessades dels estaments de poder, ja sigui dels partits que sustenten el poder executiu i que malden per eliminar els seus rivals polítics - com s'ha pogut comprovar en la recent operació Catalunya ordida per l'anterior govern espanyol - com els poders judicials que emeten valoracions parcials i esbiaixades amb marcada tonalitat política i ideològica - no només en els casos dels polítics independentistes sinó també en casos de violència masclista i agressions sexuals-.

En aquests moments d'incertesa em ve al cap un moment clau de la vida de Martin Luther King quan se li presentà la diatriba de donar suport a la causa contra la guerra de Vietnam. En un moment delicat per a la història del seu país decideix posicionar-se en contra de la guerra de Vietnam, assumint en un primer moment les crítiques i la decepció del mateix president dels Estats Units d'aleshores que començava a obrir-se a les seves reclames d'igualtat.

Aquests dies no puc més que estar orgullós de la majoria d'entitats socials del país, ja que han mostrat fermesa i determinació en la defensa dels drets fonamentals de les persones i han denunciat la injusta sentència que el poder judicial de l'estat espanyol ha decretat per aquells qui van fer realitat el mandat d'una majoria. Ara només espero que aquells grans líders de causes socials s'afegeixin a la protesta i facin valer la seva veu per defensar la llibertat i puguem tornar tots a la sensatesa i al diàleg, que és l'única eina efectiva que pot desencallar la situació.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article