És possible pensar en altres lideratges?


Ja fa uns mesos que estic en un càrrec de direcció i he fet algunes formacions clàssiques sobre lideratge d’equips. En aquestes, t’ensenyen els diferents models de líder, les accions i conseqüències de cada model, etc. Però malauradament sempre trobo a faltar una qüestió: és possible un lideratge respectuós, democràtic i sensible? Ens podem allunyar dels lideratges clàssics, autoritaris i rígids vinculats principalment a la masculinitat?

Sempre he sentit que una direcció ha de ser ferma perquè si no els membres de l’equip et prenen el pèl i perds autoritat. Però crec que val la pena aturar-nos i repensar la concepció d’autoritat perquè és molt diferent que et tinguin respecte al fet que et tinguin por. No porto molt temps en aquest càrrec, i segur que em falta viure moltes anècdotes que podran fer-me modular l’apreciació que tinc del tema, però fins ara estic observant que cuidar l’equip és la millor manera d’aconseguir el respecte.

Evidentment, dirigir no és només això. I cal prendre decisions, estructurar els serveis i assumir les tasques i responsabilitats que van amb el càrrec. També, creure en el projecte i la seva ideologia, defensar la metodologia emprada, revisar les pràctiques, etc. Cada posició dins un sistema té el seu lloc i cal situar-se bé perquè tot funcioni. Però això no ens ha d’allunyar de la part humana dels equips de treball i per poder donar una bona atenció, entre altres coses, ens hem de sentir a gust.

També crec que la meva experiència està travessada per la qüestió de gènere. Em qüestiono, què s’espera d’un home en un càrrec de direcció? Són els mateixos patrons incapacitants de la masculinitat hegemònica: rigidesa i distància emocional, fermesa, ocupació de la paraula, etc.? I com podem fugir d’això respectant els rols dins d’un sistema laboral?

Són preguntes complexes de resoldre i evidentment jo no en tinc la resposta, però crec que és inevitable intentar situar-nos en un lloc de respecte i diferenciació d’aquests patrons per poder oferir un lideratge funcional i segur, però a la vegada proper i sensible amb les necessitats de les persones. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article