Les entitats socials que treballen amb la infància aposten per la digitalització


La tecnologia avança de forma vertiginosa en el nostre entorn i sens dubte s’està convertint en un element que transformarà la nostra societat i la nostra forma d’afrontar els nous reptes que se’ns plantegin. El més important és trobar les fórmules perquè aquesta tecnologia serveixi per millorar la qualitat de vida de les persones, les formes com prestem els serveis a la ciutadania i, finalment, guanyem capacitat per a oferir-los més i millors prestacions.

En tots els sectors econòmics s’està avançant en aquesta direcció i també aquesta és l’aposta de les institucions europees per engegar un procés de modernització que ens situí en el nou paradigma. El tercer sector no pot ser una excepció, i per això també l’economia social ha d’enfocar-se en aquest camí.

A FEDAIA hem entès el missatge i des d’aquest any hem engegat un projecte conjuntament amb TCP Group, finançat amb els fons europeus Next Generation, que amb el nom GEDISI té l’objectiu que les entitats socials que formen part de la Federació no quedin enrere i iniciïn un projecte de digitalització per a la millora dels serveis de gestió i atenció envers la infància, l’adolescència i les seves famílies.

La base de GEDISI és una innovadora tecnologia SaaS (Software as a Service) que posa a disposició solucions de programari per mitjà d’internet, com un servei a l’ús. El projecte GEDISI desenvoluparà, per a la FEDAIA i les entitats membre adscrites al projecte, solucions de gestió integral dels seus serveis tenint sempre com a eix el desenvolupament tecnològic que potencia el model d’atenció centrada en la persona. Això permetrà assolir un nivell d’excel·lència pel que fa a les polítiques de coneixement i competitivitat sectorial, impulsar la digitalització de les entitats membre i, alhora, digitalitzar i innovar en processos de gestió dels serveis que la Federació ofereix a les entitats.

Perquè des de FEDAIA pensem que la tecnologia no ha de servir només per millorar el rendiment econòmic de les empreses, sinó, i sobretot, per aprofitar les seves prestacions, que són moltes, al servei de les persones per mirar d’assolir els objectius de reduir la desigualtat social i caminar cap a la igualtat d’oportunitats. Posar la tecnologia al servei d’aquests objectius és sens dubte un repte urgent si no volem refermar l’escletxa digital i volem que les innovacions tinguin el caràcter social i humà que mai no haurien d’haver abandonat. El nostre compromís és convertir la innovació en una oportunitat, no en un risc.

(Aquest article ha estat escrit per la Comissió d’Innovació de FEDAIA)

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article