Que trist...


M'entristeix veure com s'utilitza de forma fraudulenta i totalment deliberada l'ús dels aparcaments reservats per a persones amb disminució (persones que superin el barem de mobilitat i/o amb discapacitat visual).
 
Fa una pila d'anys, aquests espais eren minoritaris a les nostres poblacions, i, a mesura que les persones amb discapacitats, han anat participant de tots els àmbits de la societat s'ha fet necessària adoptar una política de “discriminació positiva” envers aquest col·lectiu.
 
La proliferació d'aquests espais reservats en el nostre entorn ha fet que també hagi augmentat el mal ús d'aquests espais per part de persones que no tenen dret a utilitzar-los.
 
Fa alguns anys, des d'una entitat a la qual pertanyia, varen engegar una campanya per fer més visibles aquests espais. L'excusa de que no estaven ben senyalitzats, feia que sovint, altres conductors hi aparquessin sense “adonar-se'n”. 
 
Pintar tota la zona de color blau, i utilitzar senyalitzacions verticals, va fer que aquests espais no passessin desapercebuts per a ningú. Les persones que havien d'utilitzar aquests espais, els trobaven ràpidament, i els que no ho havien de fer, sabien on no havien d'aparcar.  
 
Malauradament però algunes persones no són prou conscients de la importància d'aquests espais.
 
Unit a la típica excusa dels “només són cinc minuts”, s'hi ha afegit la picaresca de falsificar aquests documents per poder aparcar de forma gratuïta en aquests espais i a la resta dels aparcaments que hi ha a les nostres poblacions.
 
Per altra banda, i aquesta és la forma que més em dol de totes, molts familiars de persones que si necessiten aquesta targeta, l'utilitzen encara que no transportin a la persona que té la mobilitat reduïda o quan el vehicle no és conduit per la persona a qui s'ha concedit aquesta targeta.
 
Fent això, perjudiquen seriosament a tot el col·lectiu amb problemes de mobilitat i de retruc al seus familiars ja que amb la impunitat de que fan ús d'aquesta targeta, provoquen que sovint aquests aparcaments estiguin ocupats i no puguin ser utilitzats per les persones que veritablement ho necessiten.
 
Fins i tot, s'han detectat molts casos en els quals, els familiars segueixen utilitzant aquestes targetes després de que la persona beneficiaria hagi mort.
 
Per tots aquests motius, seria convenient que s'implantés alguna mesura per eradicar aquesta pràctica tant estesa per mitjà d'algun dispositiu (holograma, xip, etc) que impedeixi la seva falsificació, i que al mateix temps, s'endurissin les sancions a les persones que les utilitzin de manera fraudulenta i siguin retirades les targetes als familiars quan la persona discapacitada mor.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Jordi Molas Castells Vic
4.
#1 Anna, la targeta és totalment gratuïta i l'expedeixen els serveis socials. Sols has d'aportar els documents necessaris que et demanen on certifica que tens el certificat oficial de discapacitat i que superes el barem de mobilitat reduïda, i una fotografia.

És realment vergonyós, i més quan és la mateixa família que l'utilitza de forma fraudelenta. Per altra banda, falsificar un document oficial és un delicte. Si es detecta i s'atrapa a una persona que ho fa, córrer el risc de que el denunciïn i tingui conseqüències molt greus!!!
  • 0
  • 0
Anna Taradell
3.

s'ha de pagar per tenir aquesta targeta???!!!???!!!
no m'ho puc creure! en serio??? i a més a més "no és pas gens econòmica"????
aquest article, realment el trobo molt trist, com el mateix títol indica, però encara trobo més trist lo del pagament!!!

  • 0
  • 0
Anna Taradell
2.

s'ha de pagar per tenir aquesta targeta???!!!???!!!
no m'ho puc creure! en serio??? i a més a més "no és pas gens econòmica"????
aquest article, realment el trobo molt trist, com el mateix títol indica, però encara trobo més trist lo del pagament!!!

  • 0
  • 0
Anna Esclusa Taradell
1.

Cert Jordi, jo he vist i viscut algun frau d,aquest tipus, que familiars que disposen de la targeta la fagin servir sense la persona que realment la necessita. Aixo és una vergonya i no s,hauria de permetre, pq tinc entés que aquesta targeta (a mes a mes ) no es pas gens econòmica, i realment la paga qui pot i qui mes ho necessita...Vergonya de persones que s,aprofiten de la ocasió!

  • 1
  • 0

Comenta aquest article