Les dones tenen hàbits de vida més saludables que els homes

Avui se celebra el Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones


Les dones catalanes tenen un comportament més saludable que els homes i es fan més controls i revisions, si bé són més sedentàries i tenen més problemes de salut, segons ha explicat el Departament de Salut de la Generalitat en un comunicat, en el marc del Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones 2015, que se celebra avui.

Les dades, extretes de l'Enquesta de Salut de Catalunya (ESCA) 2014, posen de manifest que entre els comportaments més saludables de les dones destaca, per exemple, el tabaquisme -un 20,3% de les catalanes fumen davant d'un 32% dels catalans- i el consum d'alcohol -un 1,7% té un consum de risc respecte del 7,3% en el cas dels homes.

Per contra, ells practiquen més activitat física que elles. El 70,5% de la població masculina duu a terme "un nivell saludable d’activitat física", xifra que es redueix en 5 punts en el cas de les dones (65,1%). Ells també són menys sedentaris: un 19,9% dels homes respecte a un 24,4% de les dones.

D’altra banda, en termes generals, elles es fan més controls i revisions de salut que ells. Així, per exemple, el 53,1% de les dones - davant del 48,3% dels homes- es pren la pressió arterial periòdicament, i el 63,5% de les dones respecte al 56,3% dels homes es revisa periòdicament el nivell de colesterol a la sang. També és més elevat el percentatge de dones que ha visitat un professional de la salut el darrer any: un 94,2% respecte a un 87,2% dels homes.

Elles tenen més problemes de salut

Pel que fa a l’estat de salut, el 83,2% de la població general en fa una valoració positiva, però les dones tenen més problemes de dolor que els homes. Concretament, un 37,8% de les dones i un 23,9% dels homes pateixen malestar. També elles presenten més ansietat i/o depressió, en pateixen un 22,6% davant del 13,5% dels homes, i també més problemes de mobilitat, un 16,3% davant del 10,8%.

Aquesta tendència es manté en el cas de les malalties cròniques, que són més freqüents en elles. 4 de cada 10 dones de més de 15 anys -el 41,1% de la població femenina- conviu amb alguna malaltia crònica, davant del 34,9% dels homes. Els trastorns més freqüents són el dolor lumbar o dorsal, el dolor cervical, l’artrosi, l’artritis o reumatisme i la hipertensió arterial.

També les dones, en tots els grups d’edat, tenen més probabilitats que els homes de patir trastorns mentals -un 10,5% de les dones en pateixen davant d’un 6,5% dels homes.




Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article