Maria Eulàlia Fontanals i Pepita Rodríguez, Medalles d’Or al Treball Social 2017

El bagatge de les dues guardonades es caracteritza per la diversitat d’àmbits i funcions desenvolupades


Les treballadores socials Maria Eulàlia Fontanals i Pepita Rodríguez han estat premiades pel Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya amb la Medalla d’Or 2017 a la Trajectòria Professional i a la Significació del Treball Social en el marc de la celebració del Dia Mundial del Treball Social. Es tracta de la vuitena edició dels guardons, que des de 2016 es concedeixen en aquestes dues modalitats.

Maria Eulàlia Fontanals, Medalla d’Or 2017 a la Trajectòria Professional, és treballadora social de l’ONCE des de 1986 i ha desenvolupat la seva tasca a Huelva, L’Hospitalet de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, el Garraf, l’Alt Penedès i Barcelona, on actualment realitza treball individual, familiar i grupal. Anteriorment havia treballat al Tribunal Tutelar de Menors i és també professora associada a la Universitat de Barcelona, mediadora familiar, i terapeuta familiar i de parelles. Ha exercit la tasca docent a diverses institucions, entre elles el propi Col·legi de Treball Social, i és voluntària del Telèfon de l’Esperança.

 

Pepita Rodríguez, Medalla d’Or 2017 a la Significació del Treball Social en el moment actual, és treballadora social de l’ICS a l’Hospital General de La Vall d’Hebron i forma part de diversos EAPs (Cas Antic, Jaume Soler, Can Mariner, Poble Sec i Casernes). Va ser responsable de l’Àrea de Treball Social de l’Àmbit de Barcelona ciutat durant nou anys i és també mediadora familiar i professora associada a la Universitat de Barcelona i a l’Institut d’Estudis de la Salut, així com consultora màster de Treball Social Sanitari de la UOC. En l’actualitat és membre del Consell Assessor de la Revista de Treball Social i ha publicat nombrosos articles en diverses publicacions especialitzades. És autora del blog En trànsit pel Treball Social Sanitari.

 

Les treballadores socials Maria Eulàlia Fontanals i Pepita Rodríguez, guardonades amb la Medalla d'Or al Treball Social 2017 | TSCAT

L’Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona va acollir l’acte, que després de la benvinguda per part de les autoritats —Josep Muñoz, gerent de Serveis de Benestar Social de la Diputació de Barcelona; Ricard Fernández, gerent de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona; Francesc Iglesies, secretari d’Afers Socials i Famílies de laGeneralitat de Catalunya; i Núria Carrera, degana del Col·legi de Treball Social—, va comptar amb una conferència sobre els desafiaments del treball social a càrrec de Cristina De Robertis, docent i investigadora internacional.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article