Encara hi ha esports de primera i esports de segona

Anna Tarrés | responsable de la natació sincronitzada a l’Estat espanyol


La màxima responsable de la natació sincronitzada a l'Estat espanyol, Anna Tarrés, ha inaugurat aquest mes de novembre el cicle d'entrevistes "Veu de Dona". L'objectiu d'aquesta iniciativa de l'ICD és reconèixer i visibilitzar la tasca i la trajectòria de dones significades de Catalunya, i promoure un debat i una reflexió que inclogui la dimensió de gènere sobre els assumptes del seu àmbit de coneixement.

 
Al llarg de l'entrevista, que va tenir lloc el dia 17 de novembre i va ser realitzada per la periodista Rita Marzoa, Anna Tarrés, única dona seleccionadora de la Federació Espanyola de Natació, va explicar la seva llarga trajectòria a la natació sincronitzada i els èxits aconseguits a nivell internacional, destacant les dificultats específiques amb les quals es troben les dones en alts nivells esportius.
 
Tarrés va resumir les tres principals dificultats amb les quals es poden trobar les esportistes d'elit: en primer lloc, l'existència dels estereotips que fan recaure les responsabilitats familiars i de la llar en les dones, en segon lloc, l'equiparació amb els sous masculins per la mateixa feina, i, finalment, la desigualtat que hi ha entre la consideració que es mereixen els esports femenins i els masculins.
 
"Veu de dona" continuarà amb l'escriptora, Maria Barbal, (15 de desembre) i l'economista i presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, (26 gener). Es tracta d'un cicle amb continuïtat on properament també es programaran entrevistes amb la teòloga, metgessa i monja Teresa Forcades, i amb la directora de l'escola de negocis ESADE, Eugènia Bieto, entre d'altres.
 
Les entrevistes tenen una periodicitat mensual i són realitzades de manera alterna per la periodista Rita Marzoa i el periodista Josep Puigbó.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article