Sindicats i patronals acusen Educació de no comptar amb ells per actualitzar el model d'FP Dual

Els representants del sector es reserven el dret de recórrer la resolució publicada pel Govern


Foment del Treball, PIMEC, UGT i CCOO han acusat el Departament d'Educació de no comptar amb ells per actualitzar el model d'FP Dual. Sindicats i patronals s'han queixat que el Govern publiqués una resolució al Diari Oficial de la Generalitat el passat 29 d'abril on s'introdueixen “canvis profunds” en l'organització de la Formació Professional.

Són modificacions, alerten els sindicats, que “incideixen en els principis claus del model que s'ha de construir a Catalunya i que, per tant, haurien d'haver resultat d'un procés de concertació”. Les organitzacions sindicals i empresarials es reserven el dret de recórrer la resolució.

En un comunicat conjunt, on també s’hi ha sumat la Intersindical-CSC d’Educació, remarquen que l'FP Dual pretén ser una eina important per lluitar contra l'atur juvenil, motiu pel qual sindicats i patronals han manifestat des de sempre la seva implicació per implantar-la.

També han subratllat que existeix una Comissió Rectora del Sistema de Formació i Qualificació Professional que té la funció per llei d'establir els criteris generals de desenvolupament de la formació en alternança i dual". "No s'ha respectat aquest marc i aquest hauria de ser un dels pilars fonamentals per constituir un sistema de formació i qualificació realment integrat", han conclòs.

Al seu torn, la CGT d’Educació també ha fet públic aquest dimecres un comunicat en què acusa la conselleria “d’abaratir la mà d’obra de la FP”. “En el darrer mes el Departament s’ha tret del barret una nova reforma per la FP, i com les anterior mesures, la suposa millora té poc de millora i molt de privatització”, alerta el sindicat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Jaume efepero barceloní d'una de les viles que es va annexionar a Barcelona Barcelona m'ensarrona pel preu dels lloguers
1.
Feu-ne difusió: segons USTEC-STE'S es perdran 526 llocs de feina,
Si fos mentida el Departament d'Educació, que com tothom sap és molt d'esquerres catalanes (ironia desfermada de Gràcia fins el Poblenou) ho hagués desmentit.
Son molts? Doncs segons dades del mateix sindicat que afirma que hi ha 5.455 places, això representat el 9,64 per cent de la plantilla.
I en diners? Doncs a uns 40.000 euros per docent a "grosso modo" , cada 25 fan un milió d'eurillos. A mi em surt sense ser "nen del Bràsil" 21 milions d'ueros més 20 que cobren als que fan FP superior, són 40 milions que estalvia la Xene.
Just? Injust? Amador vol el cotxe "LQSA de Telecinco" però no fa res per aconseguir-lo.
Doncs aquí igual. Tenim els que ens mereixem i tota aquesta desregulació anirà a més.
  • 0
  • 0

Comenta aquest article