SATSE reclama més recursos per atendre les persones amb epilèpsia, especialment a les escoles

Amb motiu del Dia Nacional de l’Epilèpsia, el sindicat recorda que la incidència de la malaltia és major en la infància


El sindicat d'infermeria SATSE ha reclamat aquest dijous més recursos humans i materials per atendre les persones amb epilèpsia, especialment a les escoles. Amb motiu del Dia Nacional de l'Epilèpsia aquest divendres, el sindicat ha remarcat que tot i que l'epilèpsia afecta tots els grups d'edat, la seva incidència és major en infants i adolescents, i per això és important que hi hagi un infermer al centre educatiu.

Entre altres actuacions, els professionals d'infermeria valoren la gravetat de les crisis epilèptiques i actuen davant d'elles, proporcionant un entorn segur que eviti les lesions i complicacions que aquestes poden produir.

Les infermeres i infermers ofereixen informació sobre la malaltia, expliquen les actuacions correctes i les incorrectes a realitzar en els moments en els quals es produeix una crisi i informen sobre les activitats de la vida diària i les precaucions que han d'adoptar.

SATSE també ha remarcat que cal continuar treballant per eliminar l'estigma que encara hi ha sobre aquesta patologia, associat a creences falses que encara no estan superades, com que podria ser contagiosa o perillosa.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article